Het blijft koel in Barendrecht met mogelijk zelfs nachtvorst

Vandaag start de daglichtperiode bewolkt, maar vooral in de tweede helft van de ochtend zijn ook opklaringen mogelijk. In de loop van de dag neemt de kans op regen –en hagelbuien opnieuw toe. Hierbij is een onweersontlading niet uitgesloten. Meestentijds is het droog en de zon is vaker te zien dan op Eerste Paasdag in Barendrecht.

De wind is overwegend zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort en waait uit het noordwesten, later op de dag in kracht toenemend (3 tot 4 Beaufort) en geleidelijk draaiend naar noordelijke richtingen. Met 10 graden Celsius is het vrij koud voor de tijd van het jaar. Het is zelfs kouder dan met Kerstmis enkele maanden geleden.

Vanavond passeren nog enkele buien over het Rijnmond-gebied en in de nacht naar dinsdag hebben we eveneens kans op een enkele bui. In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen en koelt het snel af tot rond het vriespunt. Daarbij vriest het aan de grond in Barendrecht.

Dinsdag wordt het slechts 9 graden Celsius. Er waait een zwakke tot matige, koude noorden- tot noordoostenwind (windkracht 2 tot 3 Beaufort). Het regionale weerbeeld bestaat uit een mix van zon, stapelwolken en een enkel regenbuitje of hagelbuitje.