Hij komt… Hij komt….. Sinterklaas in Barendrecht!

Sinterklaas op zijn paardje Ozosnel
Sinterklaas op zijn paardje Ozosnel
Sinterklaas op zijn paardje Ozosnel
Sinterklaas op zijn paardje Ozosnel

Sinterklaas is onderweg! Zaterdag 18 november 2023 brengt hij een bezoek aan Barendrecht. De Goedheiligman en zijn pieten worden door burgemeester Ronald Schneider en kinderburgemeester Emma Severien feestelijk ontvangen bij het gemeentehuis. Daarna trekt de Sint met een optocht over de Middenbaan en brengt hij een uitgebreid bezoek aan Carnisse Veste.

Burgemeester Schneider kan niet wachten om Sinterklaas welkom te heten en heeft zijn toespraak al voorbereid. Wat er precies in de toespraak beschreven staat is nog geheim. Jeffrey Sanders is gevraagd de enveloppe met toespraak zorgvuldig te bewaren tot de komst van de Goedheiligman. In drie spannende filmpjes is het verhaal rondom deze enveloppe te volgen via onder andere de facebookpagina van de gemeente Barendrecht en van De Schakel. Jeffrey zal op de dag van de intocht alle kinderen ontvangen met een leuk voorprogramma!

Uiteraard zijn ook dit jaar weer de bekendste pieten van Barendrecht van de partij: Pietje Magie, Malle Piet, Liedjes Piet en Love Piet, diverse dans pieten en alle Koks pieten.

Programma 18 november
Om 13:00 uur start het voorprogramma op het bordes van het Gemeentehuis op het Binnenhof. Sinterklaas komt daar rond 13:20 uur aan. De burgemeester ontvangt daar samen met de kinderburgemeester de Goedheiligman en zijn pieten.

Vanaf 13:45 uur trekt Sinterklaas met een optocht over de Middenbaan.

Om 14.45 uur start er een Sinterklaasprogramma aan het Havenhoofd vlakbij winkelcentrum Carnisse Veste. Om 15:00 uur komt de Sint met zijn pieten aan. Na ontvangst door de burgemeester en kinderburgemeester en enkele optredens, brengt de Sint een bezoek aan winkelcentrum Carnisse Veste. Daar is hij tot 16:30 uur.

Verkeersaanpassingen bij gemeentehuis
Omdat Sinterklaas en zijn pieten zo veel mogelijk Barendrechtse kinderen willen verblijden en ervoor te zorgen dat de festiviteiten veilig verlopen, geldt voor het parkeerterrein voor het gemeentehuis een parkeerverbod. Het is niet mogelijk daar te parkeren vanaf vrijdag 17 november 16:00 uur tot en met zaterdag 18 november 15:00 uur.

Zaterdag 18 november wordt vanaf 12:00 uur tot 15:00 uur de Binnenlandse baan tot de Maasstraat in beide richtingen afgesloten vanwege de ontvangst van Sinterklaas.