HoornPracht geeft concert in Hardinxveld-Giessendam

HoornPracht in actie in verpleeghuis Pedaja met links dirigente Jozé Aaftink (foto CultuurLocaal)
HoornPracht in actie in verpleeghuis Pedaja met links dirigente Jozé Aaftink (foto CultuurLocaal)

Het Barendrechtse hoornensemble HoornPracht kan sinds kort weer samen repeteren. In korte tijd werd een programma ingestudeerd voor een optreden in verpleeghuis Pedaja in Hardinxveld-Giessendam.

Toen de versoepelingen van de corona-maatregelen werden aangekondigd heeft Jozé Aaftink, hoorndocente bij CultuurLocaal, snel gehandeld. Haar ensemble HoornPracht, momenteel bestaande uit zes leden, werd bij elkaar geroepen om de gemiste repetities van de afgelopen maanden in te halen. Ook regelde ze via haar contacten in de regio enkele optredens.

Afgelopen zaterdag 19 juni was het eerste optreden, in verpleeghuis Pedaja in Hardinxveld-Giessendam. Het programma viel bij het publiek in de smaak. Klassieke stukken werden afgewisseld met romantische nummers en filmmuziek. “Verrassend mooi”, “warme klanken, gelukkig niet te hard” vonden de bezoekers van het concert..

Op 3 juli is alweer het volgende concert van HoornPracht, deze keer in het Kijfhoekkerkje in Zwijndrecht.

HoornPracht repeteert maandelijks op woensdagavond in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Er is nog plaats voor nieuwe hoornisten met enige ervaring.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.