In de middag gaat het in Barendrecht licht regenen

Vandaag is het overwegend bewolkt in Barendrecht. In de ochtend is het op een enkel spatje na droog. In de middag gaat het in het Rijnmond-gebied vanuit het noordwesten licht regenen. Het wordt met 12 graden Celsius iets warmer dan gisteren. De wind waait uit het zuidwesten, in de middag tijdelijk draaiend naar het westen en is matig van kracht, windkracht 3 tot 4 Beaufort. In de loop van de avond krimpt de wind weer naar het zuidwesten, de windkracht verandert niet!

In de nacht naar dinsdag koelt het bij een matige westenwind (3 Beaufort) af naar een graad of 4. De regen trekt in de loop van de nacht weg in oostelijke richting. Daarna is het zwaar -tot geheel bewolkt en blijft het tot aan het begin van dinsdagochtend zo goed als zeker droog in Barendrecht.

Morgen draait de matige wind (3 tot 4 Bft.) in de loop van de ochtend naar het noordwesten en voert tamelijk koude lucht aan. Boven het water van de Noordzee ontstaan buien, mogelijk met korrelhagel. De buien trekken van noordwest naar zuidoost over het Rijnmond-gebied. Zelfs een klap onweer is tijdens een intensievere bui niet uitgesloten. Tussen de buien door schijnt af en toe de zon en het wordt maximaal 8 graden Celsius in de Rotterdamse regio. De neerslagsom kan in Gouda oplopen tot 7 mm.

Ook woensdag en donderdag (Koningsdag) waait er een koude noordwestenwind en is er een mix van ”winterse” buien en zonnige perioden. Waarschijnlijk is de frequentie van het aantal buien op Koningsdag minder dan op dinsdag en woensdag en is het aandeel van de zon in het Barndrechtse weerbeeld aanzienlijk groter. Woensdag wordt het circa 9 graden Celsius, op Koningsdag met enige moeite 10 graden Celsius. In de nachten koelt het in Barendrecht af tot dicht bij het vriespunt met op uitgebreide schaal vorst aan de grond.