In de zon zal het vandaag al snel aangenaam zijn

Vanochtend zijn er enkele wolkenvelden en flinke zonnige perioden in Barendrecht. Uit de bewolking valt lokaal wat motregen. In de loop van de ochtend ontstaan in het binnenland veel stapelwolken die de zon regelmatig afschermen. De temperatuur ligt deze vroege ochtend rond 5 graden langs de kust en onder de bewolking, tot iets onder het vriespunt in opklaringsgebieden. Het kwik stijgt snel richting 10 graden en er staat slechts een zwakke wind.

Vanmiddag is er een mix van stapelwolken en zon. Aan zee is de zon het vaakst te zien, later in de middag verdwijnen ook in het binnenland de stapelwolken en komt de zon overal flink tevoorschijn. De middagtemperatuur ligt tussen 12 en 14 graden. Daarmee is het een paar graden frisser dan normaal. Toch zal het in de zon al snel aangenaam zijn, er staat namelijk weinig wind. Vanavond en komende nacht is het overwegend helder. De minima liggen rond de zes graden in Barendrecht.

Morgen is het aangenaam lenteweer met vooral in de ochtend flink wat zon. Er trekken velden sluierbewolking over het land en in de middag ontstaat vooral in het oosten ook een enkele stapelwolk, maar het blijft tot de avond droog. De temperatuur stijgt naar 16 graden op de Wadden, 19 graden in het midden van het land en 20 of 21 in het zuiden en in de duinpannen in het westen. Een minpuntje is de matige tot (vrij) krachtige zuidoostenwind, windkracht 4 tot 6.

Morgenavond neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. In de zuidelijke provincies kan het gaan regenen en in de nacht naar maandag kan het ook in het midden af en toe regenen. In het noordoosten is het nog lange tijd helder en koelt het af naar een graad of 6, onder de bewolking wordt het niet kouder dan 10 graden. Het blijft stevig waaien.