Informatieavond over inrichting van ‘nieuwe’ Binnenhof

De gemeente wil het centrum van Barendrecht graag aantrekkelijker maken en een betere verbinding maken tussen het Binnenhof en de Middenbaan. Daarvoor is het nodig om in de loop van dit jaar het plein voor het gemeentehuis opnieuw in te richten. Op woensdag 19 april kan men het ontwerp van de herinrichting van het Binnenhof bekijken en daarover vragen stellen. Tussen 19.00 en 20.30 uur is iedereen van harte welkom in de hal van het gemeentehuis.

Betere aansluiting
Ter hoogte van Het Kruispunt en de Hema komt een voorplein. Dit is een mooie plek voor activiteiten en de weekmarkt. Het voorplein zorgt voor een betere aansluiting op het winkelgebied. Om hiervoor ruimte te maken, wordt de Binnenlandse Baan in noordelijke richting verlegd. Langs de noordzijde van de Binnenlandse Baan komt een tweerichtingen fietspad.

Aantrekkelijke entree
Het nieuwe ontwerp van het Binnenhof doet qua uitstraling recht aan de historische opzet van Barendrecht. De gebakken klinkers en het gebruik
van graniet sluiten mooi aan bij de sfeer van de inrichting van de Middenbaan. Door het planten van een aantal grote bomen en het plaatsen van bankjes krijgt het plein voor het gemeentehuis een andere aanblik en ontstaat een aantrekkelijke entree van het centrum.

Opzet inloopavond
Op de inloopavond kunt u binnenlopen op een moment dat voor u het beste uitkomt. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 20.30 uur. Er wordt geen centrale presentatie ge-houden.