Jeroen de Rijk naar Festival CultuurLocaal

Barendrechts dagblad

Tijdens het Festival CultuurLocaal komt de internationaal bekroonde percussionist Jeroen de Rijk naar de Baerne voor een workshop en voor een openbare clinic in de BaerneZaal. Jeroen de Rijk is inmiddels 10x uitgeroepen tot de beste percussionist van de Benelux en speelde wereldwijd met de groten der aarde. Naast een topper op de trommels is hij ook een zeer begenadigd spreker en verteller. Op zaterdag 18 juni van 13.00 tot 14.00 u. kan iedereen meebeleven wat Jeroen in zijn 35-jarige carrière aan de top van de Nederlandse en de internationale music business heeft meegemaakt, inclusief zijn aandeel aan Michael Jackson’s Xscape CD.
Zaterdagochtend van 11.00 tot 12.00 uur houdt Jeroen bovendien een percussieclinic waarvoor slagwerkers uit heel Barendrecht zich kunnen aanmelden. Een must dus voor wie meer over percussie wil weten en leren.
Ook voor theaterworkshops en een zangworkshop kunnen kinderen of volwassenen uit heel Barendrecht zich nog aanmelden. Daarnaast is er van half tien tot half vijf van alles te beleven in de Baerne. Kijk op de website van CultuurLocaal voor het volledige programma of kom langs in De Baerne om je aan te melden. De toegang bij alle onderdelen is gratis en er zijn heerlijke zelfgebakken pannenkoeken bovendien!
Op vrijdagavond 17 speelt als onderdeel van het Festival een uitstekende Big Band, speciaal voor het Festival samengesteld uit individuele blazers plus ritmesectie. De avond begint om 19.30 en het optreden van de Big Band wordt voorafgegaan door de altijd geïnspireerde zangers en zangeressen van Monica Millar, items van het inmiddels traditionele Gitaar Gala en het ensemble Hoornkracht van gedreven hoorndocente Jozé Aaftink.
Aanmelden voor de workshops via info@cultuurlocaal.nl