Jeugd van CAV Energie ontmoet Nelli Cooman

Barendrechts dagblad

BARENDRECHT - Het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam IJsselmonde had gisteren een open dag vanwege het vijfjarig bestaan van de Zorgboulevard. De opening van deze open dag was een feestelijke aangelegenheid waarbij de ambassadrice van het ziekenhuis, Nelli Cooman letterlijk en figuurlijk het startsein gaf voor de open dag. 20 pupillen van de Barendrechtse atletiekvereniging CAV Energie hebben onder begeleiding van Nelli Cooman met een 100 meter sprint de dag geopend.

Voor de meeste pupillen, was de naam Nelli Cooman een onbekende. Maar al gauw werd bekend dat het de Dafne Schippers van de periode 1984 – 1995 was. Kort voor de officiële opening maakte Nelli Cooman kennis met de Barendrechtse jonge atleten.

Na de openingsspeech was het tijd om te sprinten. 2 groepen maakten zich op om 100 meter te sprinten. Kort voor het begin gaf Nelli Cooman nog even wat tips over de start. In 2 series vlogen de Barendrechtse kinderen over de zorgboulevard. Bij de finish werden de winnaars binnengehaald met een confettikanon en een lint.
Na afloop was er nog tijd om wat foto’s te maken en een handtekening van Cooman te vragen.