John Brosens in gesprek met cineast Danny Bliek

Barendrechts dagblad

BARENDRECHT - In Panorama Literama, het programma van Exxact Barendrecht over boeken en verhalen in alle denkbare vormen ontvangt presentator John Brosens op donderdag 25 augustus tussen 20:00 en 21:00 uur een cineast: Danny Bliek (foto) uit de Barendrechtse wijk Smitshoek.

Deze creatieve bezige bij is in de dagelijkse praktijk docent camera acteren bij de SKVR en sterk betrokken bij projecten als het ‘Minifestival Aan De Dijk’ (dat volgende maand weer plaats vindt op de locatie van landschapsarchitect Paul Casteleijn), ‘Het Geheim Van Sophia’ (een reeks speelfilms voor het Erasmus Sophia Kinderziekenhuis waaraan veel bekende acteurs belangeloos meewerken) en het ’48 Hours Festival van Rotterdam’. Al deze aspecten passeren ongetwijfeld in deze aflevering van Panorama Literama de revue.

De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van boeken, verhalen, schrijven en lezen. John Brosens praat met hen over zaken als motivering, beleving, research en stijl van werken. Zij brengen steevast drie muzieknummers mee te die op de een of andere manier relevant zijn (geweest) voor hun werk. Er is altijd een draaiboek, maar gewoonlijk draait de uitzending uit op een aangenaam, openhartig en verhelderend gesprek.

Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren in de programmareeks Exxact Live! De uitzendingen van Exxact Barendrecht hoor je overal in de regio. In Zuid-Holland Zuid via 106.4 FM in de ether – of via de UPC kabel op 105.9 FM.