Journalist/publicist Janny Kok te gast in Panorama Literama

Presentator John Brosens | Panorama Literama
Presentator John Brosens | Panorama Literama

 

Op donderdag 22 juli ontvangt presentator John Brosens in het gezelschap van technicus Hans van Hengel de in Vreewijk geboren en getogen journaliste/publiciste Janny Kok. Zij ziet zichzelf niet alleen als brenger van het nieuws en wetenswaardigheden over zo ongeveer alles wat in de regio Rijnmond speelt. Ze voelt zich ook verhalenverteller en entertainer.

Oorspronkelijk werd Janny Kok opgeleid als tolk/vertaler Engels en haar vloeiende kennis van die taal komt nog steeds van pas bij de professionele bijspijkercursussen die ze regelmatig organiseert.

Tijdens Panorama Literama zal zij vast wel vertellen hoe zij ooit Lee Towers een interview afnam voor Het Parool. Het gesprek opende met de zin “ik hou eigenlijk niet van jouw manier van zingen” en hoe dat de zanger prikkelde tot het brengen van een pakkend verhaal over het ‘product Lee Towers’ en hoe dat moest worden gepositioneerd.

De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van boeken, verhalen, schrijven en lezen. John Brosens praat met hen over zaken als motivering, beleving, research en stijl van werken, gelardeerd met muziek die in hun leven een rol heeft gespeeld.

Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren van 20:00 tot 21:00 uur in de programmareeks ExxactLive!

De uitzendingen van Exxact Barendrecht hoor je overal in de regio. In Zuid-Holland Zuid via 106.4FM in de ether. Via het internet kun je alle uitzendingen beluisteren via www.exxact.nl