‘Jumbo voert discriminerend beleid als het gaat om leeftijd’

,,Zowel in mijn werk als in mijn privéleven heb ik regelmatig met supermarkten te maken. In het eerste geval omdat ik, als adviseur en arbeidsbemiddelaar regelmatig met mensen spreek en hen begeleid in hun loopbaan. In het tweede geval is dat omdat ik bij de supermarkt boodschappen doe; soms ook bij de Jumbo, maar bij voorkeur bij mijn eigen lokale supermarkt in Barendrecht.

Wat mij opvalt is dat u als Jumbo supermarkt wel actief bent om alle leeftijden als klant in uw winkel te krijgen, maar dat u als werkgever een zeer discriminerend beleid voert als het gaat om leeftijd.

Zowel uit onderzoeken als uit eigen ervaring zie ik uitsluitend jongeren in uw supermarkt werken, terwijl ik ‘ouderen’ aan tafel heb in mijn werk die bij u voor een gesloten deur komen, tenzij deze ouderen komen kopen. Dat vind ik als mens, maar ook als ondernemer nogal schrijnend en blijk geven van maatschappelijk onverantwoord gedrag.

Ik heb daarom dan ook besloten dat ik, als ‘oudere’, niet meer bij u in de winkel kom en ik roep hierbij alle consumenten boven de 21 jaar op (zeker de consumenten boven de 50 want die kunnen het bij u als werkgever helemaal schudden) om niet meer in uw winkel te komen. Dit omdat u blijkbaar liever jongeren in de winkel hebt dan ouderen.

Pas als uw personeelsbestand op enige manier in de pas loopt met uw klantenbestand zal ik overwegen uw winkel weer te betreden. Ter geruststelling: u hoeft van mij geen kinderen of bejaarden in uw winkel aan het werk te hebben.

Ik verwacht van u geen reactie en ook denk ik niet dat het economisch effect zal hebben. Toch doet dit besluit mij goed omdat ik in mijn dagelijks werk zoveel discriminatie van ouderen zie en dan is mijn besluit een klein maar duidelijk signaal.”

(ingezonden door Wim Geurts)