Kano-(dag)excursie in klimaatbuffer IJsselmonde

Barendrechts dagblad

Op zaterdag 28 mei organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een stoere kanodagtocht langs de Blauwe Verbinding in klimaatbuffer IJsselmonde; een spannende manier om op een andere manier naar het landschap te kijken en iets te horen over het belang van een klimaatbuffer op het Eiland IJsselmonde.
De kanodagtochten start met een korte peddelinstructie. Er wordt gebruik gemaakt van 3-persoons Canadese kano’s. Nadat iedereen een zwemvest heeft aangetrokken, worden de kano’s te water gelaten en peddelen de deelnemers onder leiding van een gids de Zuidpolder door. Via een tussenstop (overdraging) loopt het traject in de Koedood over. Op de kop van de Koedood picknicken we in het veld en kunnen onze spieren even uitrusten. Het landschap hier aan de Koedood verschilt enorm met dat van de Zuidpolder. De terugtocht voert via de Koedoodseplas en de Gaatkensplas terug naar de Zuidpolder. Onderweg wordt regelmatig verteld over de natuur die we zien, maar ook over natuurlijke processen en de samenhang hierin.

Aanmelden
De kanodagtocht start om 10.00 uur bij Kinderboerderij De Kleine Duiker, 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH Barendrecht en duren tot een uur of vier. Let op: van deze eindtijd kan worden afgeweken (vroeger of later). Een zwemdiploma is verplicht. De kosten bedragen inclusief picknick 20,- euro per persoon. Voor kinderen o.l.v. hun ouders € 10.-
Aanmelden bij excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl