Kans op buien in Barendrecht neemt aanzienlijk toe

Vanaf het begin van de middag klaart het op en zien we nu en dan de zon tussen de forse stapelwolken door schijnen. Halverwege zaterdagmiddag neemt de kans op buien in Barendrecht aanzienlijk toe. Daarbij is er een kleine kans op onweer. Met temperaturen rond 14 graden Celsius is het gevoelig frisser dan de afgelopen dagen. De wind is zwak, windkracht 2 Beaufort. Voor de buien uit waait de wind uit het zuidwesten, na de passage van de buien is de wind gedraaid naar het noordwesten.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag blijft het droog en is het wisselend bewolkt. Bij een (zeer) zwakke wind (windkracht 1 tot 2 Beaufort) kan mist gevormd worden. De minimumtemperatuur komt rond 6 graden Celsius uit. Als het aan de nacht breed opklaart kan de minimumtemperatuur dalen naar 5 graden Celsius.

Zondagochtend is het met name in de open gebieden rond Barendrecht mistig, in de bewoonde gebieden is het nevelig. Al spoedig komt de zon tevoorschijn. In de loop van de ochtend ontwikkelen stapelwolken, deze zullen in de middag alsmaar forser van aanzien worden. Een enkele stapelwolk zal uitgroeien tot een bui (Towering Cumulus of Cumulonimbus). De middagtemperatuur ligt opnieuw rond 14 graden Celsius in de Goudse regio. Daarbij waait het zwakke wind uit westelijke richtingen.

Maandag start de daglichtperiode met mist, deze zou wel eens hardnekkig kunnen zijn en pas in de loop van de middag oplossen. Na het oplossen van de mist is het overwegend zonnig en er waait een zeer zwakke wind (windkracht 1 Beaufort) uit veranderlijke richtingen. Met temperaturen rond 12 graden Celsius rond het langjarig gemiddelde voor begin april.