KijkopWelzijn in Hart voor Barendrecht

Lief & Leed straat: Miranda, Ciska en Esther
Lief & Leed straat: Miranda, Ciska en Esther

Op dinsdag 16 maart zijn Miranda Groen en Ciska Paauw van Stichting KijkopWelzijn te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Een nieuw initiatief in Barendrecht kondigen zij aan: de zogenaamde Lief & Leed straten. Samen één tegen eenzaamheid is het devies. Of je pas in een straat woont, of al 30 jaar… het is altijd goed om je buren te ontmoeten en samen iets te doen. Het idee bestaat al in een aantal grote steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

Steeds meer plaatsen nemen dit initiatief over. Van een idee van Lief & Leed weken is het veranderd om het hele jaar naar elkaar om te kijken in Lief & Leed straten. En elke straat mag het op eigen manier aanpakken en invullen. Straten die omzien naar ouderen in hun straat, burenhulp geven, aandacht hebben voor ziekte in de straat. Maar ook buren die iets organiseren, zoals een stamppotbuffet of de tuin opknappen voor een buur die dat zelf niet meer kan. De gemeente Barendrecht en KijkopWelzijn zijn enthousiast en nemen het op in hun actieplan tegen eenzaamheid. Voor mekaar.

KijkopWelzijn faciliteert een Lief & Leed straat met een jaarlijks Lief & Leed potje van € 100.–. Bedoeld voor bijzondere gebeurtenissen in de straat, zoals een bloemetje bij ziekte en een kaartje bij een verjaardag. Leuke bijeenkomsten waar tips en ervaringen worden uitgewisseld. Allemaal kleine zetjes die groot genoeg zijn om een straat in beweging te krijgen en tegelijkertijd klein genoeg om eigen creativiteit ruim baan te geven.

Wat zijn de verwachtingen van Miranda en Ciska? Wat kost het hen? Hoe komen ze aan voortrekkers voor de straat? Allemaal vragen die zeker aan de orde komen.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is op dinsdagavond tussen 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Exxact Barendrecht is te ontvangen op FM 106.4 in de ether, FM 105.9 op de kabel en via internet op www.exxact.nl. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, zie: www.hartvoorbarendrecht.nl