Kinderen en jongeren genoten van zomerse activiteiten Het Kruispunt

foto gemaakt door Sanne Cogenbach
foto gemaakt door Sanne Cogenbach

In het kader van het Zomerprogramma van Barendrecht hebben alle organisaties in Het Kruispunt gedurende de hele zomervakantie activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren. Exxact Barendrecht, de Bibliotheek Aanzet, Theater het Kruispunt en Spruit eten & drinken hebben de kinderen vermaakt met onder andere zingen en voorlezen, een podcast maken, een kletspottenmeidenmiddag en een theatraal minifestival.

Kletspottenmeidenmiddag – Spruit eten & drinken

Meiden tussen de 11 en 14 jaar konden in het restaurant in Het Kruispunt genieten van een lekker kopje thee, lekkernijen en zich ondertussen vermaken met een Kletspot. Hierin zitten allemaal grappige vragen waardoor je elkaar beter leert kennen. De meiden hebben lekker met elkaar gekletst en hebben elkaar goed leren kennen. Er zaten veel grappige vragen tussen, dus er is veel gelachen.

Vrolijke liedjes en voorlezen – de Bibliotheek Aanzet

Zo’n zestig kinderen tussen de 2 en 5 jaar en hun ouders hebben op recreatie- en kinderboerderij De Kleine Duiker genoten van een optreden van gitarist en zanger Gerard Laurens. Samen met zijn vaste begeleider, meneer poppetje, zorgde hij voor een vrolijk programma met liedjes over letters, fietsen, dieren en ijsjes.

Theatraal Minifestival – Theater het Kruispunt

Op Natuurgoed Ziedewij organiseerde Theater het Kruispunt een heel leuk minifestival voor peuters en kleuters. Op het terrein was een voorstelling te zien van o.a. Dikkie Dik en konden de kinderen daarna lekker spelen en ravotten in de muzikale speeltuin en Prentenboekjesstad. Twee geslaagde zonnige dagen!

Maak je eigen podcast – Exxact Barendrecht

Exxact Barendrecht leerde kinderen tussen de 8 en 12 jaar hun eigen podcast te maken. De radiomakers in spé kregen een kijkje achter de schermen in een echte radiostudio. Daarna bedachten ze een eigen podcast en namen deze op. In de podcasts gaan de kinderen met de presentator in gesprek over “Toen en nu” en “Robots”. De podcasts zijn te beluisteren via de gratis Exxact App, www.exxact.nl of Spotify.