Kinderfestival Het Kruispunt in de herfstvakantie

theater crafts1
Theaterpoppetjes maken in de herfstvakantie

In de Herfstvakantie organiseert gebouw Het Kruispunt in Barendrecht een kinderfestival. Theater het Kruispunt, de Bibliotheek Aanzet, Exxact Barendrecht en Spruit eten & drinken verzorgen de gehele dag films, activiteiten, workshops en lekker eten. Extra leuk is dat de meeste activiteiten gratis toegankelijk zijn.

Op dinsdag 25 oktober staat gebouw Het Kruispunt daarom volledig in het teken van kinderactiviteiten. Van films tot theaterworkshops en van knutselactiviteiten tot pannenkoeken versieren.

Cinekid Films

Verwonder, vermaak en verbind met het Cinekid Filmfestival! Er worden de hele dag films vertoond voor diverse leeftijden. Na afloop zijn er workshops in het thema van de film.

Theaterworkshops

Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen hun theatertalent ontwikkelen tijdens een theaterworkshop die wordt gegeven door Jeugdtheater Hofplein. Spelen, dansen en zingen, het komt allemaal voorbij.

Workshop green screen

Een green screen wordt in de film- en fotografie wereld vaak gebruikt. Hiermee lijkt het of de acteurs of modellen heel ergens anders zijn dan in de studio. In deze korte workshop leren kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar hoe dit werkt, welke apps er voor zijn er thuis ook met green screen gewerkt kan worden.

Pannenkoeken versieren

Honger gekregen van al dat leuks? Dan is iedereen welkom om bij Spruit eten & drinken een pannenkoek te versieren én natuurlijk op te eten.

Open studio

Tussen 11.00 uur en 14.00 uur is de radiostudio van Exxact Barendrecht geopend en mogen alle vragen aan een échte radiopresentator worden gesteld.

Theaterpoppetjes knutselen

Hoe zie jij eruit als je een artiest zou zijn? Een muzikant, een toneelspeler of misschien wel een danser? Iedereen kan aan de slag om een theaterpoppetje te maken als henzelf als aan de slag om jou als theaterpoppetje te maken! Voor 4 tot 12 jaar.

Meer info en aanmelden
Bijna alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel verplicht. Aanmelden kan via www.hetkruispunt.nl/kruispuntkinderfestival.

Over Het Kruispunt
Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Barendrechts Dagblad en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt. Kijk op www.hetkruispunt.nl voor het volledige programma.