Klimaatbufferlessen gaan binnenkort van start

De natuurbegeleiders van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde zijn er klaar voor.  Onder  leiding van Ruud Daniels vond op een terugkomdag plaats. De natuurbegeleiders kregen tips over het op gang brengen van de interactie met de leerlingen. Er werd ook gediscussieerd over de lesstof zelf. Dat allemaal om de kwaliteit op te poetsen. Want het is al weer een half jaar geleden dat 850 leerlingen van de basisscholen uit Rhoon en Barendrecht aan de slag gingen in de natuurgebieden de Koedood en Zuidpolder. Inmiddels hebben de eerste scholen zich al weer aangemeld. De vrijwilligers staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Juist ivm de grote belangstelling van de scholen worden er nog nieuwe natuurbegeleiders gezocht. Al 5 jaar worden er buitenlessen in het natuurgebiedje de Koedood bij Rhoon-Portland op de rand van Barendrecht en in de Zuidpolder van Barendrecht gegeven. Deze lessen zijn bedoeld voor de bovenbouw van de basisscholen uit de omgeving. Duizenden kinderen hebben inmiddels al aan onze lessen meegedaan. Vanwege dit succes is onze natuurvereniging Natuurvereniging IJsselmonde altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers.

Na een voorbereidende les in de klas over Klimaatbuffer IJsselmonde, gaan de kinderen, samen met de leerkracht en begeleidende  (groot)ouders, een dagdeel het veld in. Leerlingen kiezen uit opdrachten als ‘Schotse Hooglanders’, ‘Galloways’ ‘waterdiertjes’, ‘geuren vangen’, ‘sporen zoeken’ en nog veel meer.

Belangstellenden worden uitgenodigd om  eens kennis te komen maken en te zien of het wat voor hun is. Tijdens de kennismaking wordt uitleg gegeven over de inhoud van het les-programma  en de opdrachten. Mocht het bevallen, dan kan er meegelopen worden en is er in september een cursus voor nieuwe vrijwilligers.

Aanmelden
In september kun je, als je lid wordt van onze vereniging, meedoen aan onze nieuwe vrijwilligerscursus. (kosten € 12,50 voor een gezinslidmaatschap). Na de cursus wordt van je verwacht dat je vrijwilliger wordt.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met  J. Schepers 0180-617320  / mrjschepers@hotmail.com. Meer info? Zie www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl