Kom Erbij Week in Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht

Op dinsdag 25 september is Miranda Groen, werkzaam bij KijkopWelzijn te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.

De Kom Erbij Week is een landelijke week tegen eenzaamheid, die gehouden wordt van 27 september – 6 oktober. In Barendrecht worden samen met verschillende organisaties allerlei activiteiten georganiseerd, die voor deze week gecoördineerd worden door KijkopWelzijn. Het is een week die in het teken staat van ontmoeting en contact tussen bewoners onderling. Daarom nodigen diverse organisaties de burgers van harte uit om gratis deel te nemen aan hun activiteiten. Miranda Groen vertelt in deze uitzending hoe zij te werk is gegaan. Er is een heuse Kom Erbij kalender ontwikkeld waar alle activiteiten op een rij zijn gezet. Het doel van deze opzet is een handreiking tegen eenzaamheid. Met Miranda Groen praten we door over het signaleren van eenzaamheid, omdat dit een groot maatschappelijk probleem is. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Welke signalen helpen je om eenzaamheid op het spoor te komen? Wat kun je doen voor jezelf of een ander om het gesprek aan te gaan? Wat zijn de drijfveren en motivaties van de vele vrijwilligers in Barendrecht die zich op 18 locaties inzetten om er te zijn voor die ander om ontmoeting en contact mogelijk te maken?

 


Hart voor Barendrecht

Hart voor Barendrecht is iedere dinsdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. Voor meer informatie over Hart voor Barendrecht, het nabeluisteren van een uitzending of de activiteitenagenda zie de website.