Koningsdag biedt een wisselend weerbeeld

Vandaag hebben we hetzelfde weerbeeld als gisteren, er is opnieuw een mix van zon, stapelwolken en enkele winters aandoende buien. Bij buien is kans op een klap onweer, hagel en in de vroege ochtend is zelfs natte sneeuw mogelijk. De buien zijn vandaag waarschijnlijk iets intensiever dan gisteren. Met 10 graden Celsius wordt het een fractie minder koud dan gisteren. De matige tot vrij krachtige noordwestenwind maakt het er ook al niet aangenamer op, waardoor de gevoelstemperatuur rond een graad of 6 uitkomt.

Tijdens Koningsnacht houdt de buiigheid aan. Daarbij is opnieuw kans op korrelhagel, natte sneeuw en ook een klap onweer behoort weer tot de mogelijkheden. Tussen de buien door zijn er in de van oorsprong polaire lucht felle opklaringen. De noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort. De temperatuur ligt aan het eind van de nacht een graad of 2 onder het vriespunt.

Tijdens Koningsdag is het weerbeeld wisselend. Het ene moment schijnt de zon en op het andere moment kan een bui over het Rijnmondgebied trekken. Daarbij is kans op hagel en onweer. In de middag is het vrij zonnig en neemt de buiigheid snel af. Tijdens Koningsavond neemt de bewolking weer langzaam toe, maar blijft het droog. Een warme jas is geen overbodige luxe met maxima van een graad of 10. Waarschijnlijk wordt het de koudste Koninklijke feestdag in ruim 30 jaar! De gevoelstemperatuur ligt met 6 of 7 graden Celsius nog enkele graden lager dan de werkelijke temperatuur. De noordwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Vrijdag wordt de laatste koude lentedag met 11 graden Celsius als maximumtemperatuur. Het is nog steeds wisselvallig met enkele buien, het winterse karakter gaat er wel in de loop van de dag uit. In de tweede helft van vrijdagmiddag klaart het breed op en wordt het droog. Vrijdagavond is het vrijwel onbewolkt en rustig. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig van kracht, windkracht 2 tot 3 Beaufort.