Koren bij CultuurLocaal weer gestart

Cultuur Lokaal Barendrecht
Heel lang was koorzang in Nederland niet toegestaan, omdat vermoed werd dat hierbij een groot risico op besmetting met corona bestond. Ook bij CultuurLocaal konden de koren lange tijd niet meer in De Baerne terecht om samen te zingen. Gelukkig konden ze na de zomervakantie hun repetities weer hervatten, tot grote vreugde van iedereen.

CultuurLocaal kent drie koren: het BaerneKoor voor 50-plussers, het Vrouwen Ensemble en het kort geleden opgerichte Bohemian popkoor. Van deze koren heeft alleen het Vrouwen Ensemble de afgelopen tijd op creatieve manieren contact gehouden met dirigente Mariët Kaasschieter. Door individuele sessies te houden in plaats van gezamenlijke repetities, kregen de leden toch de nodige aandacht. Het Bohemian Koor en het Baerne Koor waren genoodzaakt de repetities op te schorten. De onzekerheid van de afgelopen tijd leidde tot een aantal opzeggingen.

Inmiddels zijn veel mensen gevaccineerd en wordt het besmettingsrisico anders ingeschat. De regels en richtlijnen voor muziekbeoefening zijn versoepeld, waardoor de koren weer bij elkaar kunnen komen. De kelen worden weer gesmeerd en de stembanden weer getraind. Door de opzeggingen hebben de groepen plaats voor nieuwe leden. 50-plussers die van een gevarieerd licht klassiek repertoire houden kunnen op dinsdagochtend terecht bij het Baerne Koor. Vrouwen met wat zangervaring die van klassiek repertoire houden zullen zich thuis voelen bij het Vrouwen Ensemble op dinsdagavond. Wie meer van popmuziek houdt kan zich aansluiten bij het Bohemian Koor op donderdagavond. Daarnaast wordt er een nieuw kinderkoor opgericht, dat op donderdagmiddag zal samenkomen.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website www.cultuurlocaal.nl.