Kouder dan gewoonlijk voor tijd van het jaar

Vandaag schijnt in Barendrecht de zon van tijd tot tijd. Soms wordt de zon tijdelijk afgeschermd door stapelwolken, waarbij de kans op een bui zeer klein is. Bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind (windkracht 4 tot 5 Beaufort) wordt tamelijk frisse lucht aangevoerd! Het wordt hooguit 11 graden Celsius in de Rijnmond-regio. Normaal is het halverwege april 13 graden Celsius in Barendrecht.

In de nacht naar vrijdag zijn er brede opklaringen dankzij een rug van hoge druk, waardoor het flink kan afkoelen. De minima liggen rond 4 graden Celsius in de Rijnmond-regio. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

Vrijdag verandert er zeer weinig aan het Barendrechtse weerbeeld ten opzichte van donderdag. De wind neemt in kracht af en wordt zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit het west-zuidwesten. Daardoor wordt het een tikkeltje zachter met 13 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers. In de avond neemt vanuit het westen de kans op regen toe.

Het paasweekend verloopt buiig en fris, daarbij waait het af en toe vrij krachtig. Zaterdag begint regenachtig, later op de dag wordt het droger en breekt de zon regelmatig door. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwest en is over het algemeen matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort!

Eerste Paasdag is de zon vaker te zien, maar krijgen we in de middag en de avond te maken met lichte tot later matige regen. Het is fris met hooguit 10 graden Celsius in Barendrecht. Een matige noordwester maakt het daarbij voor het gevoel nog guurder, in het Rijnmond-gebied waait de wind met een kracht van 4 a 5 Beaufort. De gevoelstemperatuur (windchill-temperatuur) zal daardoor rond een graad of 7 komen te liggen. In de loop van zondagavond wordt het geleidelijk iets rustiger.

De intensiefste regen valt op Eerste Paasdag in de avond. In de avond van Eerste Paasdag en in de daarop volgende nacht is ook de meeste windproductie (4, kortstondig 5 Beaufort) en kunnen er windvlagen tot 65 km./uur voorkomen in onze regio. Door de wind en de buien koelt het niet verder af dan 8 graden Celsius in het Rijnmond-gebied.

Tweede Paasdag verloopt overdag windrijker dan Eerste Paasdag en de maxima komen ver onder normaal uit. Het is zwaar bewolkt, maar meestentijds droog. De maximumtemperatuur is 9 graden Celsius. De wind neemt in de loop van de dag af.