KUNST- EN ATELIERROUTE ALBRANDSWAARD 2022

Kunstkring
Kunstkring

Dit jaar is er weer een Kunst- en Atelierroute (en zal dan 25 jaar bestaan) in het weekeinde van 28 en 29 mei 2022. Dit heuglijke feit vieren we dan ook met een feestelijke opening door burgemeester Jolanda de Witte.

Ook de gemeente Albrandswaard wil Kunst en Cultuur weer tot een speerpunt maken in het beleid en hebben daartoe een uitvoeringsprogramma voor een Kunst- en Cultuurnota opgesteld.

Na de eerder vanwege Corona afgelaste edities van 2020 en 2021 kan men de “kunsten” weer vertonen aan het publiek. Vele leden van de kunstkring zullen hun atelier open stellen of exposeren in een aantal gemeenschappelijke locaties.

Voor de editie van 2022 heeft men zoals vanouds weer gastexposanten uitgenodigd en zal er op één locatie door alle kunstenaars één werk worden geëxposeerd in een overzichtstentoonstelling op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon. 

Met de vertrouwde ateliers, nieuwe locaties en diverse gastexposanten belooft het een heel mooi weekend te worden. Er wordt stil gestaan bij het verleden en er is een expositie van onder andere werk van de initiatiefnemers van de eerste kunst- en atelierroute (1997). 

Men richten op de toekomst door jonge kunstenaars tijdens deze route de kans te geven hun werk te presenteren én door de komende periode workshops te organiseren op de verschillende basisscholen in de gemeente. 

Meer informatie vindt u op https://www.kunstkring-albrandswaard.nl/nieuws