Laatste column Jos Vis, Te laat

Jos Vis
Jos Vis

Te laat

Ruim 20 jaar geleden heb ik me via-via aangemeld bij Exxact FM (inmiddels Exxact Barendrecht). Op de dag dat ik een afspraak had met de programmaleider was er in Barendrecht een verkeersinfarct. Gevolg: ik was te laat op mijn afspraak.  “Je bent te laat, hopelijk is dat niet je gewoonte!” Gelukkig was het geen beletsel voor een goed gesprek. Een maand later startte ik met het programma ‘Sportcafé’ met de toevoeging: – ‘het enige café waar aandacht wordt geschonken’. Sportcafé is uitgegroeid tot een veelbeluisterd programma. In dit programma heb ik tot de dag van vandaag veel gasten uit de sportwereld mogen ontvangen. Later ben ik ben ik ook andere programma’s gaan maken. ’Sportcomplexx’ (programma op de zaterdagmiddag met live-verslagen sportwedstrijden) en ‘Jos op Donderdag’. Dit programma kende verschillende onderdelen. ‘ExxactFMagazine’ met gasten onder het motto: ‘een onbekende bekende of een bekende onbekende, bekend maken’, ging ik met de gasten door hun leven middels een zogenaamd paspoort. Daarnaast ‘Jos op donderdag sessies’, met akoestische liveoptredens van Barendrechtse muzikanten. Verder ook nog de ‘Muzikale Generatiekloof’(o.a. met mijn zoon) of ‘ de favoriete top 5’ van een collega radiomaker, Vis & Gorter, Toffe Peren (een gezamenlijk programma met RTV Albrandswaard, Exxact Boulevard met mijn dochters en Podium Vis, een programma met cultuur, muziek, politiek en andere gasten die een podium verdienen.

Dankzij de radio heb ik veel kunnen en mogen doen. Kwam in contact met heel veel mensen. Ook kon ik door mijn radioprogramma’s het Sportgala in Barendrecht gaan presenteren, Sportcafé Barendrecht en huldiging van de jeugdkampioenen. Politieke debatten rondom de gemeenteraadsverkiezingen mocht ik gaan doen. Muziekavonden met een jaaroverzicht heb ik kunnen organiseren in Poppodium De Beuk. Presentaties morgen verzorgen bij CultuurLocaal, De beursvloer Barendrecht en Cultureel Café. Vanwege mijn activiteiten rondom de sport heeft de gemeente Barendrecht een trofee in het leven geroepen. Een trofee voor de sportpromotor van het jaar. Een trofee die mijn naam kreeg, de ‘Jos Vis trofee’. Ook heb ik voor mijn activiteiten voor de sport, cultuur, muziek en politiek in 2013 de waarderingsspeld van de gemeente Barendrecht ontvangen. Kortom, de radio heeft mij veel leuke dingen gebracht.

De reden van het bovenstaand verhaal is, dat ik per 1 maart ga stoppen met mijn radioprogramma’s. Tijd voor andere dingen. Bovendien is het ook tijd voor nieuw en jong bloed bij de omroep. Daarnaast kan ik beter zelf aangeven dat ik ga stoppen, dan dat anderen dat voor je beslissen.

De omroep heeft mij gevraagd om een “laatste” column te schrijven. Deze dus en langs deze weg wil ik al mijn gasten van de afgelopen jaren bedanken. Ook dank aan alle verenigingen, stichtingen en andere instanties voor hun medewerking aan mijn programma’s en voor hun gastvrijheid bij een bezoek. De afgelopen jaren heb ik veel techneuten gehad, die er voor zorgden dat de programma’s goed in uw huiskamer kwamen. Zonder hen geen programma’s. Bedankt mannen. De omroep wil ik bedanken voor de ondersteuning en gelegenheid die men mij heeft geboden om mijn ding te kunnen doen.

Tenslotte dank aan u, luisteraar, want u heeft toch de tijd weten te vinden om naar mijn programma’s te luisteren. Als u na het vorenstaande denkt, hé ik ga ook eens luisteren naar “zijn” programma’s, dat kan tot 28 februari en anders bent u te laat.