Laatste dagen van 2016 rustig en zo goed als droog

weersvoorspelling

De laatste dagen van 2016 verlopen een stuk kouder. Daarbij blijft het droog en regelmatig schijnt in Barendrecht de zon! Een sterk hogedrukgebied boven onze omgeving is hier verantwoordelijk voor! In de tweede helft van de komende week zal het in de nachten en vroege ochtenden licht vriezen. Aan de grond kan het dan op beschutte plaatsen matig vriezen!

Vandaag is het overdag licht bewolkt, later wordt het onbewolkt en schijnt de winterzon uitbundig. Er waait over het algemeen een matige (noord)westenwind (3 tot 4 Beaufort) en het wordt met circa 8 graden Celsius op de Barendrechtse thermometers iets koeler dan tijdens de kerstdagen. Maar dit is nog steeds een graad of 3 warmer dan het langjarig gemiddelde voor eind december. Dinsdagavond neemt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.

Aan het eind van dinsdagavond en in de eerste daghelft van woensdag is de luchtdruk opgelopen naar waarden boven 1045 hPa door een hogedrukgebied pal boven Nederland. Dit zou wel eens een luchtdrukrecord op kunnen leveren voor de maand december! Het maandrecord voor december staat namelijk op 1045,5 hPa, gemeten op 23 december 1962!

Ook woensdag blijft het op de meeste plaatsen in het Rijnmond-gebied droog en is er geregeld ruimte voor zonneschijn. Met maximaal 4 graden Celsius komt de temperatuur op enkele graden onder het normale niveau uit voor de tijd van het jaar! De wind waait zwak uit richtingen tussen zuid en west met een kracht van 2 Beaufort!

De laatste dagen van 2016 verlopen rustig en zo goed als droog, waardoor december 2016 als een zeer droge maand de weerboeken zal ingaan. In de regio Rijnmond is tot heden nog maar 11 tot 15 mm. neerslag gevallen, normaal voor december is 83,0 mm. Met maxima rond een graad of 3 à 4 en minima rond het vriespunt ligt de temperatuur iets onder de normale waarden voor eind december. De wind houdt zich dankzij een sterk hogedrukgebied in onze omgeving zeer rustig!

Het bericht Laatste dagen van 2016 rustig en zo goed als droog verscheen eerst op Barendrechts Dagblad.