Laatste Energie-marathontrainingsloop.

Laatste Energie-marathontrainingsloop.
Laatste Energie-marathontrainingsloop.

Op 24 oktober 2021 wordt, zoals de planning er nu uitziet, de marathon van Rotterdam weer georganiseerd. Veel atleten zijn al met hun voorbereidingen begonnen. Om de marathonlopers te helpen bij hun voorbereiding organiseert atletiekvereniging C.A.V. Energie ook dit jaar weer de inmiddels zeer populaire marathon trainingslopen. Vanwege de vakantieperiode zullen dat er dit jaar vier zijn. De eerste drie trainingslopen van 25, 28 en 30 kilometer vonden eerder in augustus en september plaats; vanaf deatletiekbaan van atletiekvereniging C.A.V. Energie op het Sportpark “De Bongerd” volgt op 3 oktober de vierde en laatste trainingsloop van 32/35 kilometer.

 

Doelstelling trainingslopen.

Deze lopen hebben als doel om het duurvermogen op te bouwen evenals de vetstofwisseling optimaal te krijgen en de kilometeromvang gefaseerd op te bouwen. Het is de bedoeling dat het trainingstempo aanzienlijk lager is dan het wedstrijdtempo op de marathon; je moet niet “opgebrand” zijn voordat de “echte race” moet beginnen; er wordt gelopen in tempogroepen met als principe te “leren lopen” in een vast tempo.

 

Organisatie en inlichtingen.

De start van deze trainingsloop vindt op zondag 3 oktober om 9.00 uur (de 34-groep om 8.45 uur) plaats op de accommodatie van Energie op het Sportpark “De Bongerd”, Dierensteinweg 10 te Barendrecht. De kosten voor deelname aan een “losse” loop bedraagt EUR 6,50. Inschrijven is mogelijk vanaf 8.00 uur. Meer informatie en inschrijven via de website https://www.cavenergie.nl/trainingslopen of onder mailadres info@cavenergie.nl