[update] Landelijke storing, treinverkeer maandagochtend pas weer hervat

Trein op perron
Trein op perron, Foto: NS

Update 18:40 uur
Reisadvieswebsite 9292.nl weet te melden dat de NS-treinen tenminste tot maandagochtend 4 april (start dienstregeling) niet rijden. NS adviseert je dringend om niet op reis te gaan met een NS trein, of als je onderweg bent, naar andere reisopties te zoeken via de planner.

Update 16:00 uur
De NS deelt mede dat de storing zeker tot 20.00 uur gaat duren. Het probleem bevindt zich in het achterliggende plansysteem wat wordt gebruikt om de treinbewegingen in te plannen. Hierdoor kunnen de treinen niet rijden. Een besluit die de NS liever niet neemt.

—– origineel bericht —–

Door een technische storing kampt NS op dit moment met grote problemen en zullen de NS-treinen tenminste tot 17 uur niet rijden.

De NS adviseren je dringend om niet op reis te gaan, of als je onderweg bent, naar andere reisopties te zoeken. De actuele reisinformatie is ook verstoord: de reisadviezen in de reisplanner tonen geen vertragingen of uitgevallen treinen.

Op de stations kunnen we zelfs geen enkele informatie geven. We werken hard aan herstel, maar helaas is nu nog niet te zeggen hoe lang deze situatie zal duren. Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen wel, hoewel ook daarbij geen actuele reisinformatie gegeven kan worden.

Verstoringen in het treinverkeer op dit moment: Alle treinen van NS met een geplande vertrektijd vóór 17 uur, zullen niet rijden.