Maandagmiddag in ‘Met Van Mill door de middag’ Marloes Metaal van Sanquin Bloedbank, Irene Pronk van Theater Het Kruispunt en boeken voor taalarme gezinnen

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Het is weer tijd voor een nieuwe “Met Van Mill door de middag” vanmiddag. In deze uitzending gaan we in gesprek met Irene Pronk directeur van het Kruispunt, Daphne Plaizier van PvdA Barendrecht over boeken voor taalarme gezinnen en Bloedbank Sanquin over donors en de strijd tegen Covid-19. 

Afgelopen vrijdag was Irene Pronk op bezoek bij de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap Ingrid van Engelshoven. Hier heeft Irene niet alleen gepleit voor Theater het Kruispunt maar voor alle theaters in Nederland. Zij heeft de minister een kijkje in de keuken gegeven. Wat er precies besproken is en wat hier uitgekomen is vertelt Irene Pronk ons in de uitzending. 

Sinds 4 juni is de PvdA in Barendrecht bezig met de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’. Bij deze actie is het mogelijk om het prentenboek Woeste Willem te doneren bij een boekhandel aan de PvdA. Zij geven dit boek vervolgens aan een taalarm gezin in Barendrecht. Dit kan bij The Read Shop op de Middenbaan of Bruna in Carnisse Veste. Daphne geeft ons een update over hoe het er voor staat op dit moment. 

Sanquin onderzoekt mee in de strijd tegen het coronavirus. Uit verschillende testen is gebleken dat ongeveer 5,5% van de bloeddonors corona-antistoffen heeft. Dit gegeven heeft Sanquin aangespoord om zo veel mogelijk antistoffen te verzamelen van ex-corona patiënten. Marloes Staal van Sanquin vertelt ons er meer over. 

Terugluisteren: uur 1 & 2 (ook via Spotify en Apple Podcast):

Terugluisteren via Spotify: uur 1 en uur 2.

Terugluisteren via Apple Podcast: uur 1 en uur 2.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er gaande is in Barendrecht? Luister dan maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag naar ‘Met Van Mill door de middag’ van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of stuur een WhatsApp (audio)bericht naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op live.exxact.nl

Redactie: Daphne Plaizier & Sebastiaan van Mill

Presentatie: Sebastiaan van Mill