Maandagmiddag in “Met Van Mill door de middag” zorg en verzorging

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Maandagmiddag 6 april is het weer tijd voor een nieuwe ‘Met van Mill door de middag’. Vandaag staat de uitzending in het thema van zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander. Zo komt Marianne Tijssen-Humme van het crisisteam van Hospice de Reiziger in Barendrecht in de uitzending om te vertellen wat hun bijdrage is. Deze nieuwe aflevering is te horen tussen 15.00 en 17.00 uur.

De eerste gast is dan ook een fysiotherapeut, Patrick Daman van fysiotherapie Oranjewijk. Hij gaat de luisteraars tips geven over hoe ze flexibel kunnen blijven nu iedereen thuis werkt. Het is belangrijk om toch in beweging te blijven! Hoe hij nu zijn werkzaamheden uitvoert is ook anders dan normaal. Dit zal hij toelichten in de uitzending vanmiddag. 

Persoonlijke verzorging is heel belangrijk, ook in tijden van Corona. Juist nu is het belangrijk dat je jezelf niet verwaarloosd. Schoonheidsspecialiste Angelina Noordzij gaat allerlei tips geven over hoe je jezelf in de watten kan leggen. Ook gaat ze praten over haar ervaringen in deze tijden en hoe het er nu aan toe gaat. 

Hospice de Reiziger biedt een warme huiselijke plek aan voor mensen die behoefte hebben aan palliatief terminale zorg ongeacht geloof, leeftijd of inkomen. Marianne Tijssen-Humme gaat in de uitzending vertellen over de aangepaste werkwijze. 

Ingrid Hartog van stichting Distinto Barendrecht vindt het belangrijk dat er nog steeds goede zorg aangeboden kan worden. Distinto begeleidt vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een christelijke identiteit kinderen met gedragsproblemen, diverse vormen van autisme en psychiatrische stoornissen in hun ontwikkeling.

Als kers op de taart is er vandaag een speciale afsluiter met tekstschrijfster Joke Elderson en muzikant/componist Henk Elderson (zus en broer). Zij hebben een leuk voorproefje voor de luisteraars. Het Barendrechts Bevrijdingslied dat speciaal voor 5 mei is geschreven komt morgen uit! 

 

Dit en veel meer hoor je vrijdagmiddag in ‘Met Van Mill door de middag’ tussen 15.00 en 17.00 uur op Exxact Barendrecht! Heb jij een verzoekje of wil je iemand een hart onder de riem steken? Stuur je verzoekje naar redactie@exxact.nl of bel naar de studio: 0180 62 11 12!


De volgende uitzending is op woensdag 8 april van 15.00 tot 17.00 uur. Met Van Mill door de middag is er elke maandag, woensdag en vrijdagmiddag.

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.