Marco Bos (RE/MAX); de toegevoegde waarde van de lokale makelaar

De woningmarkt anno 2017 is gelukkig een tikkeltje anders dan een paar jaar geleden tijdens de crisis. De markt is weer volop in beweging en dat merke zowel de makelaar als de koper/verkoper. ,,Door de ontwikkelingen op de markt zie je nu vaker dat mensen eerst een woning gaan kopen voordat ze hun eigen woning verkocht hebben”, vertelt Marco Bos van RE/MAX. ,,Toch vinden de meesten het nog steeds spannend. Daarom is het belangrijk om een makelaar in te schakelen die een groot netwerk heeft met potentiële kopers. Als makelaar is het onze taak om verkopers en kopers bij elkaar te brengen. Uiteraard moet dit goed en zorgvuldig gebeuren, maar daarbij moeten we ook meteen de rust bewaren in deze hectische markt.”

,,Veel verkopers denken, omdat alles nu sneller verkocht wordt dat wij minder werkzaamheden verrichten voor de verkoop van een woning. Maar dat is niet waar. Er heeft wel een verschuiving plaatsgevonden binnen onze dienstverlening. De voorbereiding om de woning aan te bieden aan (juiste) potentiële kijkers/kopers vraagt nu meer tijd dan voorheen. De looptijd van een woning is nu korter dan in de slechte markt, maar het aantal kijkers is soms hetzelfde gebleven of in veel gevallen veel meer geworden en deze kijkers verdienen en krijgen nog net zo veel tijd als voorheen. Verder zijn er op dit moment ook meerdere partijen die een bod uitbrengen op een woning dus ook dat vraagt meer tijd. Dus ja, het is sneller verkocht, maar dat houdt niet in dat de makelaar minder doet”.

,,Zelf verkopen klinkt allemaal erg aantrekkelijk. Alles zelf kosteloos doen, maar vooral het persoonlijk contact en ons grote netwerk is erg handig bij de aankoop en verkoop van een huis”, gaat Bos verder. ,,Daardoor kunnen wij, als lokale makelaar, meer kijkers en dus potentiële kopers op de been brengen dan een verkoper zelf. En uiteraard kunnen wij alle randzaken, die net zo belangrijk zijn als alleen een koopsom, goed in elkaar laten overlopen en op elkaar laten aansluiten. Samen met mijn collega’s van RE/MAX kunnen wij door onze ervaring beter de valkuilen en gevaren inschatten en daar meteen op inspelen”.

Juiste drive
Op het kantoor van RE/MAX Makelaarsgroep in Bijdorp-Oost werken vier makelaars als zelfstandig ondernemer en hebben daarom ook de juiste drive om het maximale voor hun klant eruit te halen. ,,Het is belangrijk dat elke makelaar een goede service en dienstverlening biedt. Een tevreden klant vertelt dit namelijk ook weer door. Mond-tot-mond-reclame blijft nog steeds de beste reclame die er is”, aldus Bos.
Kijk op de site voor meer informatie en neem vrijblijvend contact op http://www.remax-mg.nl/home.html