“Met Van Mill door de middag” staat met speciale gasten stil bij de 4 mei herdenking

Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!
Een goed gevoel op Exxact Barendrecht Met Van Mill door de middag!

Maandagmiddag 4 mei in “Met Van Mill door de middag” tussen 15.00 en 17.00 uur staan we stil bij de dodenherdenking. Voor deze speciale uitzending hebben we speciale gasten uitgenodigd. Rene Toonen is de voorzitter van Stichting 4 mei herdenking Barendrecht hij had zich de herdenking van 2020 vanzelfsprekend anders voorgesteld. De scouting gaat op initiatief van Simone van Mill visueel op wacht staan op 4 mei, dit is te zien op Exxact TV. We blikken vooruit met Mireille de Leeuw zij presenteert het herdenkingsprogramma tussen 18.00 en 21.00 uur op Exxact -radio en tv. Alfred Kool is veteraan en hij mag het vuur naar Assen brengen ter ere van 4 mei. Mees Nederlof is op elfjarige leeftijd op pad gegaan om voedsel in de zomer van 1944 voor zijn familie, hij staat ons te woord op deze dag. De jongens van Nipkow brengen 4 mei in Barendrecht in beeld, hoe zij dit precies doen vertelt Tristan Hoogendoorn. 

Rene Toonen is de voorzitter van Stichting 4 mei herdenking Barendrecht. Hij had zich de herdenking van 2020 vanzelfsprekend anders voorgesteld. In het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren zou ook de herdenking op de dag hieraan voorafgaand iets bijzonders moeten zijn. Hij staat stil bij de herdenkingsplechtigheden en kransleggingen van vandaag. 

Simone van Mill is initiatiefneemster van de scouting die toch wacht gaan staan vanavond. Dit gebeurd digitaal, de scoutingsleden gaan wacht staan met elkaar. Dit zal uitgezonden worden op Exxact tv. Zij vertelt ons hier meer over. 

Mireille de Leeuw presenteert het herdenkingsprogramma op radio en tv via Exxact Barendrecht van 18.00 tot 21.00 uur. Samen blikken we vooruit naar de uitzending van vanavond. Zij zal gaan vertellen hoe het er vanavond aan toe gaat en hoe ze stil gaan staan bij de dodenherdenking. 

De vader van veteraan Alfred Kool sprak pas op zijn 88ste over de tijd dat hij gedwongen in nazi-Duitsland voor een vliegtuigfabriek werkte. Dit heeft Alfred geïnspireerd om zelf ook het leger in te gaan. Nu is hij zelf veteraan en staat hij voor de klas om zijn verhalen te delen. Dit is ook het nationaal comité 4 en 5 mei opgevallen. Hij is dit jaar betrokken bij de nationale dodenherdenking en mag het vuur naar assen brengen. Dit en nog veel meer gaat hij vertellen in de uitzending. 

Mees Nederlof is op elfjarige leeftijd op pad gegaan om voedsel in de zomer van 1944 voor zijn familie. Thuis was het eten op, Mees hoorde zijn moeder huilen en beloofde haar om eten te gaan halen. De dappere elfjarige Mees ging op pad voor voedsel richting de hoeksche waard. Hij stak de brug over die bewaakt werd door duitsers. Een video opname van een eerder opgenomen interview met deze dappere Mees is te zien op: https://www.barendrechtvrij.nl/documenten. Mees Nederlof zal in de uitzending hier meer over vertellen. 

De jongens van Nipkow brengen samen met Exxact de herdenking van 4 mei in Barendrecht in beeld. Hierbij komt veel kijken, ze gaan met een reporters bus naar de kransleggingen om deze uit te kunnen zenden. Hoe zij dit precies doen vertelt Tristan Hoogendoorn. 

Terugluisteren:

Heb je een verzoeknummer en bemoediging voor familie, vrienden, collega’s en onze helden die werken op plekken die van levensbelang zijn? Bel of WhatsApp naar: 0180 62 11 12. Of mail naar redactie@exxact.nl

Exxact Barendrecht is te ontvangen via 106.4 FM in de regio, 105.9 FM (kabel), Ziggo digitale radio Mediabox kanaal 915, TuneIn, RadioNed (Apple CarPlay) en wereldwijd via de livestream op www.exxact.nl.