UPDATE: Metro tussen Rotterdam Centraal en Beurs twee weken gestremd door vondst asbest

Foto ter illustratie (foto: Rick Keus)
Metro - Foto ter illustratie - (foto: Rick Keus)

Nadat station Stadhuis vanmiddag om 13.30 is afgesloten, is meteen een vervolgonderzoek gestart. Zodra dat onderzoek is afgerond, is er meer bekend over de mogelijke risico’s die reizigers en medewerkers hebben gelopen door de asbestdeeltjes en welke maatregelen er eventueel getroffen moeten worden. Ook is dan duidelijk welke consequenties dit heeft voor de dienstregeling.

Het onderzoek zal minimaal 48 uur in beslag nemen. Het traject tussen Beurs en Centraal zal dus sowieso 48 uur afgesloten zijn. Uit voorzorg zullen wij de filters uit de voertuigen die station Stadhuis hebben gepasseerd, vervangen. Eveneens uit voorzorg reinigen we deze voertuigen.

We realiseren ons dat dit vragen kan oproepen en dat meer informatie gewenst is. Zodra wij meer weten komen wij met nadere informatie.

Foto ter illustratie (foto: Rick Keus)
Foto ter illustratie – Station Vijfsluizen (foto: Rick Keus)

Ben je vandaag op metrostation Stadhuis geweest, mail dan naar stadhuis(at)ret.nl de volgende gegevens:

  • Op welk tijdstip je voor het laatst op metrostation Stadhuis bent geweest
  • Je naam
  • Het e-mailadres waar op wij je kunnen bereiken

Voor vragen kunnen reizigers terecht bij onze klantenservice (0900) 5006010 (gebruikelijke belkosten, open van 09.00 tot 24.00 uur).

Metrolijnen D en E rijden niet tussen station Beurs en Centraal Station. Reis tussen Beurs en Centraal Station met de tram of het vervangend busvervoer en kijk voor actuele reisinformatie in de RET Real Time App. Wij weten op dit moment nog niet hoe lang het schoonmaken van het station gaat duren. Het belangrijkste op dit moment is de veiligheid van onze reizigers en collega’s.

Bron: RET.nl

 

UPDATE 24-10-2018:

Metrostation Stadhuis is de aankomende 2 weken dicht. Het is onduidelijk of de metro kan rijden tussen centraal station en Beurs. Meer informatie volgt.