Mogelijke hinder storm Eunice morgen (18 februari 2022)

Storm op komst
Storm op komst

Morgen (18 februari 2022) raast de storm Eunice over Nederland. Het KNMI heeft voor morgenmiddag code oranje afgegeven vanwege de storm. “Morgen zorgt storm Eunice in de middag en avond voor extreem onstuimig weer. Aan zee komt het tot zware storm (9-10 Bft) en in een groot deel van het land is het stormachtig met zeer zware windstoten (100-120 km/u). Op de Waddeneilanden kan de wind nog heftiger worden windstoten van ruim 130 km/u. De wind zal voor gevaarlijke omstandigheden zorgen”, meldt Weerplaza.

Vanaf 14.00 uur rijden er helemaal geen treinen meer. ‘De kans is groot dat er bomen op het spoor waaien’, stelt de NS. ‘Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij zo’n hevige storm te gevaarlijk. We vinden het heel vervelend dat reizigers hier hinder van ondervinden.’ Vooralsnog rijden de bussen van Arriva. “Houd de berichtgeving in de media, op de website van Arriva en de social media in de gaten voor de actuele informatie’’, stelt het bedrijf. RET heeft nog geen mededelingen gedaan betreffende de storm. De KLM daarentegen annuleert bijna 170 vluchten. Ook moeten reizigers rekening houden met vertragingen. “KLM begrijpt dat deze annuleringen als gevolg van de extreme weersomstandigheden op Schiphol, erg vervelend zijn voor passagiers. Zeker omdat deze situatie zich voordoet bij de start van de voorjaarsvakantie”, meldt de luchtvaartmaatschappij in een verklaring.

Vanwege de storm zullen in Barendrecht de scholen eerder dicht gaan en de Barendrechtse weekmarkt zal om 14.00 uur sluiten. Daarnaast wordt aangeraden in de middag thuis te blijven en als men toch de weg op gaat in ieder geval rekening te houden met zeer zware windstoten. Aangeraden wordt om goed op de hoogte te blijven van het weerbericht en de verkeersinformatie.