Nabeschouwing: Barendrecht, Heerjansdam en Smitshoek winnen

(Bron: BVV Barendrecht)
(Bron: BVV Barendrecht)

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

 

BVV Barendrecht
Barendrecht heeft goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. Ze wonnen namelijk op sportcomplex Papendal in Arnhem met 1-0 bij Jong Vitesse. Het was de eerste uitzege dit seizoen waarmee Barendrecht weer boven de rode streep komt.

Barendrecht kreeg kort daarop een goede kans, maar Anthony Biekman schoot hoog over. Vlak voor rust deed de aanvaller dat stukken beter. Een voorzet van Do Rosario Almeida werd door de spits binnen getikt, 0-1. Een belangrijke treffer op een goed moment voor de bezoekers.

Na de rust bleef het lang gelijk op aan. Het regende wel gele kaarten, waardoor Yorik van Deelen komende zaterdag geschorst is. Met nog ruim 20 minuten te gaan haalde Van der Dussen Biekman naar de kant. Rowendly Martijn was zijn vervanger. Aan het einde van de wedstrijd konden de handen omhoog bij Barendrecht. Een zeer belangrijke zege bij Jong Vitesse, waardoor de gevarenzone weer verlaten kan worden.

Barendrecht klimt naar plek veertien in de Tweede Divisie met 10 punten uit 9 wedstrijden. Barendrecht speelt komende zaterdag weer thuis tegen Rijnsburgse Boys.

VV Heerjansdam
Heerjansdam speelde zaterdag tegen Geinoord Nieuwegein en liet zich daar niet verrassen. Binnen een kwartier was het 0-2, om uiteindelijk met 0-5 te winnen.

In de 5e minuut schoot Elvin Hardeveld een vrije trap tegen de lat, waar overigens keeper Sander Schreuder (misschien?) nog wel aan zat met zijn vingertoppen. Een paar minuten later bediende Youri van Noort de diepgaande Ronald Ouwens op maat en die schoot erg overtuigend (steenhard) de 0-1 binnen. Niet veel later zag ook Louis Salacroup Ouwens de ruimte induiken en scoorde de spits laag, diagonaal ook de 0-2.

In de 32e minuut kopte Jelmer Nugteren de 3-0 in de verre hoek binnen, achter de kansloze de Ridder. Even later werd het elftal van sv Geinoord een tiental, na de tweede gele kaart (dus rood) voor Vincent Griffioen.

Na de rust bleef de thuisclub op een bewonderingswaardige manier strijden voor een beter resultaat. Tegen een toen slordig en wat lankmoedig spelend Heerjansdam. Pas In de 70e minuut stelde Salacroup Justin Snijders om de score verder op te voeren. De aanvaller (ex-RHS) schoot geplaatst de 0-4 binnen. Vijf minuten voor tijd bepaalde van Noort (pass Ouwens) de eindstand op een mooie 0-5 overwinning.

Aankomende zaterdag speelt Heerjansdam thuis tegen LRC.

VV Smitshoek
Smitshoek heeft zaterdag 3 punten overgehouden aan het thuisduel met Ter Leede. Door doelpunten van Puncho Rekondie en een benutte strafschop van Jurien Reneita zegevierde de thuisclub met 2-1.

De gasten uit Sassenheim konden niet echt gevaarlijk worden, maar kwamen toch op voorsprong toen Robert Steemers met veel lawaai in het 16 meter gebied neerging, na een duwfout van Frank Karreman. De Scheidsrechter had niets gezien (wel gehoord) en besloot na overleg met zijn assistent een strafschop toe te kennen, deze werd foutloos ingeschoten door Mike Boelee.
In de 2e helft bracht trainer Middelkoop Jochem v/d Biggelaar in voor Ryan v Dijk, hierdoor kwam er wat meer voetbal in het elftal. Het was Jochem v/d Biggelaar die Puncho Rekondie, na een fraaie actie, in staat stelde om van dichtbij de gelijkmaker aan te tekenen. Korte tijd later was de wedstrijd helemaal omgedraaid toen Puncho Rekondie onreglementair in de 16 meter werd gestuit, weer een terechte strafschop, die feilloos werd ingeschoten door Jurien Reneita.

Na een zenuwslopende slotfase konden Smitshoek en zijn supporters opgelucht ademhalen. Door de zege sluit het aan bij een omvangrijke middenmoot van ploegen. Nummer 6 t/m 13 staan op 2 punten van elkaar. Zaak dus om regelmatig punten te blijven sprokkelen om niet onderin de ranglijst terecht te komen, te beginnen volgende week als koploper Volendam op bezoek komt.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur