Nabeschouwing: Barendrecht verliest van de koploper, Smitshoek en Heerjansdam winnen

VV Heerjansdam (Foto: Martin Hulsman)
VV Heerjansdam (Foto: Martin Hulsman)

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht heeft zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen in de Tweede Divisie. Nadat ze al vroeg in het duel met tien man kwamen te staan, boekte koploper AFC uiteindelijk een eenvoudige overwinning.

Het geplaagde Barendrecht kreeg opnieuw een vroege tegenslag te incasseren. In de scherpe openingsfase moest de scheidsrechter al snel ingrijpen om het duel niet te laten ontsporen. Hij trok drie gele kaarten, maar Ilyas Oulad-Ali moest na tien minuten zelfs met rood naar de kleedkamer na een grove charge op targetman Yordi Teijsse. Diezelfde Teijsse zorgde vijf minuten voor rust voor de voorsprong voor de Amsterdammers (0-1), nadat keeper Nick van der Ploeg nog wel een schot van Raily Ignacio had gekeerd.

Na de rust probeerde Barendrecht alsnog de gelijkmaker te forceren en bleef het lang op de been tegen de koploper. Een kwartier voor tijd viel de beslissing alsnog, toen Yordi Teijsse zijn tweede treffer binnen kopte (0-2). Vlak daarna maakte Raily Ignacio er 0-3 van en stond de einduitslag op het bord.

VV Heerjansdam
Heerjansdam speelde op de Molenwei tegen kampioenskandidaat Sportlust’46 en won, op een gelukkige manier, met 2-1. Dat was tegen de verhouding in, want zelfs een gelijkspel was voor Heerjansdam een goed resultaat geweest. Dus viel het voor de Dammers de goede kant op. Deze keer, want het is dit seizoen ook weleens andersom geweest.

Heerjansdam startte sterk en kwam in de 12e minuut al op voorsprong. Na een verre ingooi!! van Stefan Lezer kopte Paul Scheurwater met een fraaie boog de 1-0 binnen. Twee minuten later werd het toch 1-1, toen van der Weijden raak kopte.

Na de rust probeerde Sportlust’46 weer het spel naar zich toe te trekken. Echter Heerjansdam scoorde in de 65e minuut. Youri van Noort kapte zich knap vrij en de doelman redde goed, zij het met moeite en loste de bal. De daarop volgende rebound van Ouwens werd weer met moeite gestopt en de bal belandde voor de voeten van Boy Stoops, die wel het gaatje vond om te scoren: 2-1.

Daarna trokken de gasten alle registers open om een dreigende nederlaag te ontlopen. Heerjansdam echter verdedigde zich ‘met hand en tand’ en was vast besloten om de punten op de Molenwei te houden. Het leverde een bloedstollende slotfase op, dat met wat geluk en Schreuder goed afliep. Eerst kopte Giovanni Smit een inzet van de doellijn, redde Schreuder op een wonderbaarlijke manier en schoot een van de invallers nog maar eens tegen de paal.

VV Smitshoek
Dat hard werken loont bewees VV Smitshoek in haar wedstrijd tegen VV Capelle in Capelle a/d IJssel. De mouwen werden opgestroopt en onder aanvoering van de druk coachende trainer Richard Middelkoop stond er aan het einde van de wedstrijd 0-3 op het scorebord.

Direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Kuijntjes nam Capelle vol enthousiasme het heft in handen. Na 10 minuten spelen kwam de wedstrijd in evenwicht en in de 16e minuut scoorde Smitshoek middenvelder Luc Delmee het eerste doelpunt van de middag: 0-1. Een scherpe voorzet vanaf rechts kon hij keurig intikken en daarmee bracht hij Smitshoek op voorsprong. Beide ploegen kregen mogelijkheden om tot scoren te komen, maar deden dit niet.

In de 2e helft werd er hard gewerkt om de aanvallen van Capelle zo snel mogelijk te ontregelen. Smitshoek liet Capelle direct na de rust wat uitrazen en zocht na zo’n 10 minuten spelen ook zelf weer wat meer het initiatief. Dit resulteerde in een 0-2 in de 60e minuut door Sean Verburg. Trainer Richard Middelkoop stelde de overwinning veilig door moe gestreden spelers en vanuit tactisch oogpunt een aantal wissels toe te passen vanaf de 75e minuut. Capelle kon niet meer gevaarlijk worden en het was zelfs nog Smitshoek die de score op 0-3 bracht door Joey Kleijn. De overwinning van Smitshoek brengt de ploeg van trainer Richard Middelkoop op een keurige 8e plaats met 17 punten uit 12 wedstrijden.

Bronnen: BVV Barendrecht, VV Heerjansdam, VV Smitshoek


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur