Nabeschouwing: Barendrecht zakt verder weg, Heerjansdam speelt gelijk

BVV tribune
BVV tribune

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn op de velden van BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht zakt steeds verder weg in de Tweede Divisie. De rood-witten verloren zaterdag op het Kasteel in Rotterdam-West met 5-3 van Jong Sparta. Lange tijd deed de ploeg van trainer Albert van der Dussen aardig mee (het kwam na rust zelfs met 2-1 voor), maar met nog ruim een kwartier op de klok ging het helemaal fout. Sparta scoorde drie keer in zes minuten tijd. De rode streep nadert na de vierde uitnederlaag van dit seizoen.

Barendrecht begon goed en kreeg gelijk enkele kansen. Delano a Cohen schoot naast, Bas Mourtis stuitte op keeper Michael Fabrie. Aan de overkant was het wel snel raak. Ayoud Boukhari tikte de 1-0 achter doelman Nick van der Ploeg. Toch toonden de rood-witten (in het blauw gestoken) veerkracht. Rowendley Martijn kwam net tekort voor Fabrie, maar na een half uur zorgde Bas Mourits voor de 1-1. Dat er aan de treffer een buitenspelluchtje zat, daar maalde niemand om bij Barendrecht. De ploeg mazzelde nog toen Ilias Alhalf vlak voor rust de lat raakte.

Zou Barendrecht de eerste uitpunten van het seizoen gaan pakken, was de vraag die in de loop van de tweede helft op kwam. Maar Jong Sparta zette in de slotfase aan en kwam door Alhaft op 2-2. Daarna ging alles in korte tijd mis bij Barendrecht. Scheidsrechter Winkel gaf de Rotterdammers een strafschop (de overtreding was erbuiten), maar de elfmetertrap leek een goedmakertje voor een erger geval daarvoor. Spits Halil Dervisoglu passeerde Van der Ploeg vanaf de penaltystip, 3-2. En nog in dezelfde minuut poeierde invaller Gianni dos Santos de 4-2 tegen de touwen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Dervisoglu zorgde vijf minuten voor tijd nog voor de geflatteerde 5-2. Het slotwoord was aan Yarick Dorst die een vrije trap à la Robin van Persie (maar dan met rechts) hard tegen het net ramde, 5-3. De kille cijfers lieten Barendrecht na afloop met lege handen staan. Na drie achtervolgende nederlagen komt de kelder van de Tweede Divisie angstig dichterbij.

VV Heerjansdam
Het is v.v. Sliedrecht niet gelukt om de zege van vorige week een goed vervolg te geven. Op het veld van Sliedrecht was Heerjansdam sterk, maar kwam het niet verder dan een eindstand van 1-1. VV Heerjansdam stond de gehele wedstrijd voor, maar in de 96e minuut scoorde Gavir Breidel de gelijkmaker binnen. Aanstaande zaterdag is er geen wedstrijd, die week daarna nemen de Heerjansdammers het op tegen Geinoord Nieuwegein.

VV Smitshoek
Na de goede resultaten tegen FC Rijnvogels (3-1) en titelkandidaat SC Feyenoord (1-1) riep runner-up FC ‘s-Gravenzande thuisclub Smitshoek een halt toe. De formatie van succestrainer Richard Elzinga won op Sportpark Smitshoek uiteindelijk verdiend met 2-4. De doelpunten van de oranje-zwarten kwamen op naam van topscorer Jurien Reineta en invaller Mitchell Abdoel. Aanstaande zaterdag neemt Smitshoek het op tegen Jong FC Den Bosch.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.