Nabeschouwing: BVV verliest weer, Smitshoek en Heerjansdam winnen

Smitshoek - Achilles veen
Smitshoek – Achilles veen

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht komt maar niet weg uit de hoek waar de klappen vallen. Ze hielden het in en tegen kampioen Katwijk bijna vijf kwartier lang aardig vol, maar gingen uiteindelijk toch met 4-0 onderuit. Het is bijna het wekelijkse verhaal van de geplaagde ploeg van trainer Albert van der Dussen, die vaak wel het applaus krijgt, maar niet de punten.

De start van Barendrecht tegen het Katwijk van oud-BVV’er Joey Jongman was rampzalig. Al na drie minuten mocht Steven Sanchez Angulo zo maar vrij inkoppen, 1-0. Barendrecht probeerde wat terug te doen, maar een schot van Danny Monster ging naast. Doelman Nick van der Ploeg voorkwam met een reflex de 2-0 door Sanchez Angulo. Christiaan Dabaghian mikte daarop over het doel van Katwijk.

Na de rust, waar de 1-1 misschien in de lucht hing, werd het 2-0. Na balverlies van Bas Mourits kwam de bal uiteindelijk bij goaltjesdief Marciano Mengerink die de Katwijkse voorsprong verdubbelde. En net als vorige week tegen AFC ging het daarna van kwaad tot erger. Door treffers van opnieuw Sanchez Angulo en Mengerink stond het zo maar 4-0. Een terechte, maar wat geflatteerde nederlaag voor Barendrecht dat snakt naar de winterstop maar nog twee keer in actie komt: IJsselmeervogels thuis en daarna de ‘kelderkraker’ bij VVSB uit.

VV Heerjansdam
Achteraf gezien had VVGZ op sportpark De Noord tegen Heerjansdam een goede start en een goed eind. Want in de 4e minuut schoot Tom van Oorschot tegen de lat en in de 90e minuut scoorde Sven Breukhoven. Echter het werd toen (fraai) 1-4, want de andere (75) minuten hadden de Dammers weinig te duchten van de gastheren en de 1-4 winst, was dik verdiend zonder dat Heerjansdam ‘op volle toeren’ draaide.

Keeper Jeroen Kloosterman liet een schot van Koen Botterhuis los. Spits Ronald Ouwens was attent en tikte van dichtbij de 0-1 binnen. Dat gaf Heerjansdam duidelijk vertrouwen, Stoops kopte in de handen van Kloosterman (voorzet Stefan Lezer) Youri van Noort zag een doelpunt (onterecht?) afgekeurd worden wegens buitenspel, voordat Jelmer Nugteren koppend scoorde: 0-2.

In de tweede helft kwamen er weer kansen en doelpunten voor de Dammers. In de 48e minuut miste Stoops een goede kans bij de tweede paal (voorzet Richard Clement) voordat hij acht minuten later een fraaie aanval (via Ouwens / Nugteren) wel afwerkte: 0-3. Daarna was het wel gedaan met de thuisclub, ondanks alle goede wil. Een kwartier voor tijd helemaal, toen Giovanni Smit uit de draai raak schoot: 0-4. Sven Breukhoven schoot in de 90e minuut een vrije trap achter de balende Schreuder: 1-4. Daarmee werd voor VVGZ de eer gered.

VV Smitshoek
In een voetbaltechnisch matige wedstrijd heeft Smitshoek tegen het laaggeklasseerde Nootdorp (13-6) op karakter een verdiende 3-0 zege geboekt. De eerste heft hielden beide teams elkaar in evenwicht en had ook Nootdorp enkele prima kansen. In deel twee ging Smitshoek de strijd aan en gaf het karakter van het team de doorslag. Met twee goals was Luc Delmee de grote man. De andere treffer kwam van de voet van Jordi Dekker.

Smitshoek had nog verder kunnen uitlopen maar inzetten van Joey Klein en Ryan van Dijk, na goed werk van de backs Lorenzo Braaf en Ramon van der Wal, leverde niets op. Al met al een verdiende overwinning voor Smitshoek. Het mooiste van de middag was het respect en medeleven na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer voor Smitshoek jeugdspeler Eren Dogan die na een verkeersongeval de afgelopen week in coma wordt gehouden in het ziekenhuis. Onder andere verliezend coach Dick Boereboom toonde zich hier groots. Winnen of verliezen van de wedstrijd is tegen deze achtergrond totaal niet belangrijk.

 

Bronnen: BVV Barendrecht, VV Heerjansdam, VV Smitshoek


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur