Nabeschouwing: Eindelijk wint BVV weer, Smitshoek speelt gelijk

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht gaat met een goed gevoel de winterstop, de kerstdagen en het nieuwe jaar in. Ze wonnen zaterdag in Noordwijkerhout de degradatiekraker bij VVSB met 3-1. Dat gebeurde na een bijzondere week waarin Barendrecht afscheid nam van trainer Albert van der Dussen, Jermaine Sandvliet als ‘interim’ opdook en oud-trainer en -speler Jack van den Berg in het nieuwe kalenderjaar terugkeert op De Bongerd. Hij tekende voor 1,5 jaar.

Sandvliet, voormalig prof bij FC Dordrecht en ook oud-speler van Barendrecht, had zaterdag in Noordwijkerhout nog de leiding, samen met assistent Warry van Wattum. Voor het belangrijke duel bij VVSB stuurde Sandvliet bijna dezelfde ploeg het veld in als de week ervoor tegen IJsselmeervogels. Qjell Krolis kwam in de basis en startte als rechtsbuiten, Delano A Cohen schoof een linie naar achteren. De opdracht voor Barendrecht was helder, niet verliezen want dan zou concurrent VVSB dichterbij komen. En dat lukte.

 

VV Heerjansdam
Heerjansdam speelde uit tegen het goed presterende Almkerk en het was vooraf de vraag hoe de Dammers zich zouden herstellen na de 1-5 nederlaag, de week eerder tegen Oranje Wit. De ploeg van trainer Patrick Kok liet er geen twijfel over bestaan en won, na een doelpuntrijke wedstrijd, met 3-4. En ook in de wedstrijd toonde Heerjansdam karakter, want via een 0-2 werd het 2-2, om uiteindelijk met een overwinning de laatste competitiewedstrijd van 2018 af te sluiten.

Het was een doelpuntrijk duel waar Heerjansdam aan het langste eind trok. Het was wel jammer dat er toch een smetje op deze wedstrijd was, want Ouwens kon (na een opstootje) met rood op zak, vroegtijdig gaan douchen.

 

VV Smitshoek
Smitshoek heeft in de laatste wedstrijd voor de wintersport de eerste helft van de competitie goed afgesloten. In de hoofdklasse A behaalde de oranje-zwarten in Veen tegen het plaatselijke Achilles Veen een verdienstelijk gelijkspel: 1-1. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat er iets te halen was in Brabant en kwam de thuisploeg op 1-0. Na rust verzuimde Achilles Veen door te drukken en was Joey Klein wederom het goudhaantje. Hij kopte vlak voor tijd Smitshoek op een verdiende 1-1.

Door dit resultaat staat Smitshoek in de middenmoot op keurige plaats 7 met 24 uit 15. Zowel SC Feyenoord als Spijkenisse hebben evenveel punten. Echter met een iets beter doelsaldo. Smitshoek gaat overwinteren in Spanje en hervat op 19:januari de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jodan Boys.

 

Bronnen: BVV Barendrecht, VV Heerjansdam, VV Smitshoek


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. Presentatoren Remi van Trigt brengt het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. De techniek is in handen van Frits Schoenmaker. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.