Nabeschouwing: Heerjansdam enige winnaar van het weekend

VV Heerjansdam (Foto: Martin Hulsman)
VV Heerjansdam (Foto: Martin Hulsman)

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
Barendrecht-Rijnsburgse Boys was zaterdag bizar duel op De Bongerd met negen doelpunten (4-5) en een spectaculair scoreverloop. Binnen tien minuten was het al 0-3 en vlak voor de rust zelfs 0-4, maar na afloop waren ‘de Uien’ blij dat het niet alsnog 5-5 was geworden.

De openingsfase was dramatisch voor Barendrecht. Al na 2 minuten tikte Edo Knol de 0-1 voor Rijnsburgse Boys binnen. Max Hudepohl mocht na 5 minuten zo maar vrij aanleggen voor de 0-2. En tot overmaat van ramp maakte Maikey Parami er binnen tien minuten 0-3 van. Toen moest de wedstrijd eigenlijk nog goed beginnen. Na de rust – met Rowendly Martijn als extra aanvaller erbij – denderde Barendrecht gelijk door. Weer was het Navajas Sachez die raak prikte, 2-4. Met de klok op 87 minuten kreeg Barendrecht een strafschop. Yarick Dorst schoot vanaf elf meter onberispelijk raak, 4-5 en een stunt leek in het verschiet. Met nog vijf minuten (extra) tijd ging alles naar voren, maar het laatste zetje bleef uit. Toen een voorzet maar net over het hoofd van de boomlange Jeffrey Aarts zeilde, was het voorbij. Rijnsburgse Boys pakte drie zwaarbevochten punten.

VV Heerjansdam
Na de simpele overwinning bij sv Geinoord (de vorige wedstrijd, 0-5 winst) werd ook LRC Leerdam geklopt. Op de Molenwei werd het 3-0 voor de Dammers. Het was toch wel opvallend hoe ‘simpel’ dat ging, want de ploeg van trainer Patrick Kok kwam geen moment in de problemen. Mike Sloof kopte knap raak, na een voorzet op maat van Louis Salacroup: 1-0. Daarna stokte het bij de thuisclub, zonder een moment in de problemen te komen. LRC had de macht en de kracht niet om echt gevaarlijk te worden. En had bovendien pech dat de verdediging van Heerjansdam stond als een huis.

De 2-0 viel op een goed moment. In de 43e minuut door Youri van Noort, die een pass van Stefan Lezer (en een overstapje van Ronald Ouwens) laag en beheerst langs de doelman schoot. Na de rust besliste Ouwens snel de wedstrijd, want in de 57e minuut rondde de spits prima af, nadat de gasten de bal niet weg kregen uit het strafschopgebied: 3-0.

Heerjansdam bleef uiteraard de wedstrijd controleren, al kon het de score niet meer opvoeren.

VV Smitshoek
Smitshoek maakte het afgelopen zaterdag titelkandidaat Volendam erg lastig, maar stond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boringa uit Leeuwarden toch met lege handen. Een gevolg van het feit dat de spelers van trainer Richard Middelkoop door persoonlijke fouten met een 1-3 stand de rust in gingen en dat, ondanks een sterke 2e helft niet meer konden rechtzetten. De eindstand van 2-3 stond na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter op het scorebord waarbij gezegd moet worden dat een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven.

Sander Middelbeek, trainer van Volendam complimenteerde na de wedstrijd Smitshoek voor het vertoonde spel in de 2e helft. Hij was zo eerlijk om aan te geven dat Volendam goed was weggekomen deze wedstrijd. De titelkandidaat Volendam, bestaande uit allemaal spelers ook echt uit de plaats Volendam, werd in de 2e helft terug gedrongen op de eigen helft. Men liet echter Smitshoek niet verder komen dan de 2-3 en dat was dan ook wel weer de klasse van deze titelkandidaat.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur