Nabeschouwing: Smitshoek speelt gelijk, Barendrecht gefrustreerd ten onder

VV Smitshoek - SC Feyenoord (Bron: VV Smitshoek)
VV Smitshoek – SC Feyenoord (Bron: VV Smitshoek)

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn op de velden van BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

BVV Barendrecht
BVV Barendrecht kende een frustrerend weekend. Op het eigen sportpark de Bongerd leed de ploeg van trainer Albert van der Dussen een harde 0-4 nederlaag tegen HHC Hardenberg. Sargon Gouriye was de grote plaaggeest van de middag, de aanvaller wist drie keer het net te vinden.

Al in de zesde minuut was het zaterdagmiddag raak. Een corner werd door verdediger Jeffrey Aarts ongelukkig voor de voeten van Rick Hemmink gekopt. Van dichtbij kon hij de bal eenvoudig achter de kansloze keeper Nick van der Ploeg schieten. Het bleek de opmaat voor een moeizame wedstrijd, waarin BVV Barendrecht weinig te vertellen had.

Grote man van de wedstrijd werd Sargon Gouriye. De snelle aanvaller bleek ongrijpbaar en dook regelmatig gevaarlijk op achter de laatste linie van BVV Barendrecht. In de 26ste en 39ste minuut was het opnieuw raak. Hoewel aan beide doelpunten een luchtje van buitenspel zat, waren de treffers dik verdiend. BVV Barendrecht kwam niet veel verder dan een mislukt afstandsschot van Danny Monster.

De eerste kans na de pauze was voor BVV Barendrecht. Verdediger Ilyas Oulad-Ali raakte het zijnet. Daarna kreeg HHC toch al snel weer het heeft in handen. Twintig minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Yorick van Deelen verdedigde ongelukkig uit, waarna Sargon Gouriye zijn derde van de middag aan kon tekenen. En zo werd het voor de rood-witten een wedstrijd om snel te vergeten.

Door de nederlaag zakt BVV Barendrecht naar de dertiende plaats op de ranglijst met zes punten uit zes gespeelde wedstrijden. HHC Hardenberg klimt naar de negende positie. AFC is de nieuwe koploper in de Tweede Divisie. Volgende week gaat BVV Barendrecht om 15.30 uur op bezoek bij Jong Sparta.

 

VV Heerjansdam
Heerjansdam speelde de 2e competitiewedstrijd van het seizoen ´18-’19 voor het eerst thuis, op het fraai gerenoveerde hoofdveld van sportpark de Molenwei en won, met 4-2. Een mooi herstel na de nederlaag (de eerste wedstrijd) bij WNC.

Voor de rust leek de thuisclub daar de naweeën nog van te hebben en bovendien was het systeem (noodgedwongen) wat aangepast, i.v.m. blessures. Vooral voor de rust gebeurde er weinig. Gert Jan Plaizier stuitte na een kwartier spelen op keeper Dennis Mijdam, een kwartier later kon Mathijn Valster net niet zijn voet tegen de bal zetten (bij de tweede paal) na een vrije trap van Thomas Oomsen, terwijl de gasten voor de rust alleen wat dreigend waren, zonder keeper Sander Schreuder te testen. Toch werd het na ruim een haf uur spelen 1-0. Na een vrije trap van Richard Clement belandde de bal, via de muur, voor de voeten van Valster en die bedacht zich geen moment door hard en laag te scoren.

Na de rust werd het een stuk beter en leuker, mede omdat er vijf doelpunten vielen. In de 47e minuut dook Plaizier, na een hoekschop van Valster, op het juiste moment voor het doel van de gasten op en scoorde beheerst 2-0. Na ruim een uur spelen was Valster attent toen hij, via invaller Jelmer Nugteren (en een tegenstander) aan de bal kwam en razendsnel raak schoot: 3-0. Om vervolgens vijf minuten later (70e minuut) na een fraaie combinatie met Nugteren voor de derde keer (schitterend) raak te schieten: 4-0.

Drie minuten later deed GRC ’14 wat terug. Kenneth Kops dook plotseling voor Schreuder op en scoorde beheerst: 4-1. Direct na dat doelpunt had Louis Salacroup pech dat zijn kopbal (voorzet Nugteren) via keeper Mijdam tegen de onderkant van de lat belandde.

In de laatste minuut schoot Ricky Vroon van een kleine 20 meter een vrije trap steenhard in de bovenhoek, achter de kansloze Schreuder: 4-2.

 

VV Smitshoek
Smitshoek heeft op bezoek bij SC Feyenoord een knap resultaat behaald. In een zeer povere 1e helft kwamen de oranje-zwarten 1-0 achter door een vrije trap van aanvoerder Kristian Adelmund. Uitblinker doelman Mike van de Wijngaart voorkwam dat SC Feyenoord in het tweede bedrijf verder afstand kon nemen. Invaller Jurian Reinata zorgde in de 67e minuut met een schitterend schot voor de gelijkmaker 1-1. Op basis van de kansenverhouding en het balbezit was een overwinning van SC Feyenoord te billijken geweest. Smitshoek was uiterst content met het punt in deze zware uitwedstrijd.

Trainer Richard Middelkoop koos voor Sean Verburg en Luc Delmee in de aanval. Jurian Reineta en Jordy Dekker werden buiten de ploeg gelaten. Pucho Rekondie completeerde de drie mans voorhoede. Het eerste kwartier was voor SC Feyenoord. De gastheren kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Een vrije schop vanaf de zijlijn van Kristian Adelmond werd door iedereen gemist en viel pardoes bij de 2e paal in het doel: 1-0. SC Feyenoord zette hoog druk en Smitshoek kon zich er niet onderuit voetballen. Zo ontspon zich een zeer matig duel met van beide kanten veel balverlies op het middenveld. Bij SC Feyenoord moest het gevaar komen van vleugelspits Junior Obiku. Oud -Smitshoeker Ricardo Merrelaar liep er verloren bij in de spits van de Rotterdammers. Smitshoek kwam nauwelijks in de buurt van de goal van Rick van der Burg. Alleen Luc Delmee onderschepte een verdwaalde bal. Zijn schot ging naast.

Direct na de thee kwam kwam Smitshoek een aantal keren goed weg. Een fraaie lange bal van Jerry Tieleman bereikte Junior Obiku. Mike van de Wijngaard bracht redding. Even later kopte Tieleman uit een corner net naast. Een vrije kopkans was niet besteed aan Lucas van Oeveren. En de uitblinkende Mike van de Wijngaart wist Junior Obiku van scoren af te houden. Smitshoek putte moed uit het uitblijven van de 2-0. Na 60 minuten ging Pucho Rekondie goed door. Zijn inzet ging voor langs. Trainer Richard Middelkoop bracht Ryan van Dijk en Jurian Reinata in het veld voor Sean Verburg en Damian van den Oever. De gasten kwamen beter in de wedstrijd en SC Feyenoord werd nerveuzer. Ryan van Dijk schoot een volley over en Jurian Reinata mikte net naast. Toen brak minuut 67 aan. Jurian Reinata ging op links op avontuur en kegelde van buiten het strafschopgebied de 1-1 achter de kansloze SC Feyenoord goalie Rick van der Burg. Trainer Raymond Frehe probeerde met enkele wissels het tij te keren. Dat had bijna succes. De ene invaller, Jordy Dobber, bracht de ander, Jordy de Zwart, in stelling. Een fabelachtige redding van Mike van de Wijngaart voorkwam een achterstand voor Smitshoek. De Smitshoekers onder leiding van de prima spelende aanvoerder Frank Karreman, die samen met Thijs Oomsen een ijzersterk duo vormde in het hart van de defensie, gingen geloven in een punt. En dat punt kwam er ook. Alleen Junior Obiku zorgde in blessure tijd nog voor gevaar. Zijn inzet verdween naast het doel en zo nam Smitshoek 1 punt mee naar huis.

 


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.