Nabeschouwing: VV Smitshoek uit de beker

Smitshoek tegen Hoek
Smitshoek tegen Hoek

Iedere maandag brengt Exxact een nabeschouwing van de lokale voetbalwedstrijden die gespeeld zijn bij BVV Barendrecht, VV Heerjansdam en VV Smitshoek.

VV Heerjansdam
Zaterdag werd GJS op de Molenwei met 5-0 geklopt. Tegen GJS werd het in de 5e minuut al 1-0 door Louis Salacroup, die goed voorbereidend werk van Boy Stoops beheerst afrondde. Ruim tien minuten later was Ronald Ouwens zijn ‘belagers’ te snel af en schoot de 2-0 achter keeper Raymon de Haan. Heerjansdam-keeper Sander Schreuder kreeg op slag van de rust voor het eerst echt wat te doen. Hij liet zich niet verrassen, want hij bokste een hard schot uit de korte hoek.

Na een uur spelen ging de actieve Smit en combinatie aan met Ouwens en schoot de rechtervleugelverdediger, Smit dus, schitterend raak: 3-0. Twee minuten later scoorde invaller Justin Snijders, met zijn eerste balcontact: 4-0, met nog ruim twintig minuten te spelen.

Het pleit voor GJS dat het bleef proberen en de stand alsnog een beter aanzien te geven. Vlak voor tijd was Remco de Bruijn er dichtbij. Hij schoot (onder druk van Schreuder) de bal in kansrijke positie voorlangs het doel. Stefan Lezer deed dat in de laatste minuut beter en bepaalde (na goed doorzetten) de eindstand op 5-0.

VV Smitshoek
Barendrecht 2 heeft zaterdag voor een flinke verrassing gezorgd in het bekertoernooi. VV Smitshoek werd met 3-2 uit de beker gewipt.

Barendrecht 2 kwam na ruim een kwartier op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marouane Bakour. De beloften lieten in het restant van de eerste helft na om de voorsprong te vergoten, waardoor Smitshoek vlak voor rust langszij kon komen (1-1). Na rust drong Smitshoek aan, maar was het Qjell Krolis die Barendrecht weer op voorsprong zette (2-1). Niels Barendregt maakte even later zelfs de 3-1. Smitshoek kwam na een verdedigingsfout nog wel op 3-2, maar verder kwam het niet. Barendrecht 2 zit daardoor in de koker voor de loting van de volgende ronde van de KNVB districtsbeker, helaas voor VV Smitshoek.

Bronnen: BVV Barendrecht, VV Heerjansdam


Sportcomplexx

Sportcomplexx is het meest complete radioprogramma over sport in Barendrecht en omgeving. De presentatoren Jordy Fonhof en Remi van Trigt brengen het belangrijkste sportnieuws, live-verslag vanaf de velden en draaien de lekkerste hits. Sportcomplexx hoor je iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur