Nachtafsluiting Merwedebrug Gorinchem (A27)  

Exxact Barendrecht

Rijkswaterstaat voert in de nacht van maandag 6 maart 21.00 uur op dinsdag 7 maart 05.00 uur een functionele test uit aan het beweegbare deel van de Merwedebrug in Gorinchem. Tijdens deze nacht wordt getest of alle technische installaties nog goed functioneren. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd en omleidingsroutes.

Planning van de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is de A27 tussen Werkendam (23) en Gorinchem-Avelingen (24) in beide richtingen afsloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Door afspraken met de betrokken veiligheidsregio’s blijft de hulpverlening tijdens de afsluiting op peil.

Omleidingsroutes

Verkeer wordt op locatie door middel van gele en digitale borden langs de weg  geïnformeerd over de mogelijke omleidingen.

  • De A27 tussen Hooipolder en Werkendam is bereikbaar via de A59;
  • Doorgaand auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A2 en A16.

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie;
  • Houd rekening met extra reistijd
  • Pas, indien mogelijk,. Uw reisgedrag aan om vertraging door de werkzaamheden te vermijden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route;
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden, boven en langs de weg.

Onderhoudswerkzaamheden

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voeren we jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.