Nachtafsluitingen augustus Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden 

De Heinenoordtunnel (A29) is van woensdag 17 augustus 00.00 uur tot donderdag 18 augustus 05.00 uur dicht richting Rotterdam en in de nacht van donderdag 18 augustus 00.00 uur op vrijdag 19 augustus 05.00 uur is de tunnel richting Bergen op Zoom dicht. Dit vanwege reguliere onderhoudswerkzaamheden. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Omleidingenkaart afsluiting Heinenoordtunnel week 33 17 op 18 en 18 op 19 augustus 2022

Afsluitingen

  • in de nacht van woensdag 17 augustus op donderdag 18 augustus van 00.00 tot 05.00 uur de tunnelbuis richting Rotterdam (richting het Noorden), inclusief oprit Oud-Beijerland (21)
  • in de nacht van donderdag 18 augustus op vrijdag 19 augustus van 00.00 tot 05.00 uur de tunnelbuis richting Bergen op Zoom (richting het Zuiden), inclusief oprit Barendrecht (20)

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217.

Richting Barendrecht/Rotterdam (richting Noorden)

  • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom (richting zuiden)

  • Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217.
  • Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, westen van Noord-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd tussen de 10 en 30 minuten.

Zolang de Heinenoordtunnel is afgesloten, geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is.

Over de werkzaamheden

Het reguliere onderhoud bestaat onder andere uit het schoonhouden van bijvoorbeeld de tunnelwanden, wegdek en signalering en onderhouden en testen van de verlichting, ventilatoren, camera’s en geluidsinstallaties. Ook controleren we bijvoorbeeld de hulppostkasten. Met deze werkzaamheden zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat u veilig door de tunnel kunt blijven rijden.

Toekomstige afsluitingen 

De volgende afsluitingen voor regulier onderhoud zijn in de nacht van 12 op 13 oktober en van 13 op 14 oktober. Dan is de tunnel per nacht in 1 rijrichting afgesloten. Voor de renovatie staat er een afsluiting gepland in de nacht van 14 op 15 oktober en van 15 op 16 oktober. De tunnel is dan in beide richtingen afgesloten.

Meer informatie

Heeft u vragen over werkzaamheden? Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Op www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel staat ook de planning van het reguliere onderhoud.

Kijk voor meer informatie ook op www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of www.vananaarbeter.nl

 

Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op:www.rws.nl/renovatieheinenoordtunnel. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. U kunt de renovatie ook volgen via Facebook.