Natuurcafé – thema: Hoe overleven planten en dieren in de winter?

Natuurcafé – thema: Hoe overleven planten en dieren in de winter? --Foto Sharida Bhageloe

 

Natuurcafé – thema: Hoe overleven planten en dieren in de winter? –Foto Sharida Bhageloe

KNNV Natuurlijk Rotterdam e.o. organiseert op vrijdag 24 november van 19:30 tot circa 22:00 uur een natuurcafé. Hou je van de natuur en van gezelligheid? Wil je ook graag meedenken over actuele natuur-onderwerpen? Ideeën en ervaringen uit wisselen?

Kom dan naar het Natuurcafé in het Energiehuis, Heindijk 350, 3079 PM Rotterdam.

Een natuurcafé voor alle natuurliefhebbers, leden en niet-leden van Natuurlijk Rotterdam. Deelname is gratis.

Vanaf 19:30 uur inloop, koffie, thee.

20:00 – 21:00 uur Presentatie ‘Hoe overleven planten en dieren de winter’, door Sharida Bhageloe, bestuurslid KNNV en insectenkenner

21:00 – 22:00 uur napraten met hapje en drankje

Planten en dieren hebben verschillende methodes ontwikkeld om te overleven in de winter. In de wintermaanden is er weinig voedsel te vinden voor dieren, toch hebben ze een manier gevonden om de schaarste aan voedsel te overbruggen. We geven deze avond wat tips  hoe jij planten en dieren kunt helpen in de wintermaanden. Wij praten met elkaar over klimaatverandering.

Er is ook een kijktafel waar je o.a. kunt zien hoe de insecten in de blaadjes overwinteren. Je kunt ze ook onder een microscoop bekijken.

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam e.o.

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o.  Rotterdam e.o. wil een platform zijn waar natuurliefhebbers elkaar ontmoeten en opkomen voor de belangen van de natuur. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.