Natuurexcursie Koedoodse Plas

Koedoodse Plas Rhoon
Koedoodse Plas Rhoon

Natuurlijk Rotterdam nodigt belangstellenden uit om 12 juni 2022 deel te nemen aan een excursie naar de Koedoodse Plas in Rhoon. De excursie start om 13:00 uur  en eindigt circa 16:00 uur. Aanmelden is verplicht. Stuur een email aan natuurlijkrotterdam@knnv.nl waarna nadere details volgt. De kosten zijn € 5,- of een vrijwillige bijdrage; leden van de KNNV gratis.

Wat kan je ervaren? De Koedoodse Plas is aangelegd tussen de jaren 2000 en 2008 ten behoeve van recreatie en de belevingswaarden voor omwonenden. Dat is uitstekend gelukt, want als je een wildernisgevoel wilt ervaren? Dan is deze excursie zeer geschikt

Wat is de zin en betekenis van deze activiteit? Deze excursie is een onderdeel van het project Natuurwaardenkaart van Natuurlijk Rotterdam. Met dit project wilt Natuurlijk Rotterdam de waarden van de natuur in Rotterdamse e.o. in kaart brengen.

Wat is en doet de Natuurlijk Rotterdam?

Natuurlijk Rotterdam is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers in Rotterdam en omgeving. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendracht, Albrandswaard en Ridderkerk. De doelen zijn natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Samen ontdekken, beleven en beschermen wij die natuur. Dat gaat via excursies, workshops, lezingen, adviezen aan de gemeente, particulieren en organisaties. Dit alles rond onderwerpen van de natuur in Rotterdam e.o.. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.