Nauwelijks regen in Barendrecht, maar blijft wel fris

In het zuidwesten blijft het overwegend droog. Het wordt in Barendrecht maximaal 11 graden bij een frisse (noord)westenwind. Morgen is het buiig en fris. Na Pasen is er regelmatig ruimte voor de zon. Wel is het koud voor de tijd van het jaar met ‘s nachts lichte vorst.

Vanmiddag blijft vooral de noordoostelijke helft van het land last houden van buien. Bij de buien is een kleine kans op onweer en hagel. In het zuidwesten blijft het meest droog, maar ook daar heeft de zon het moeilijk. De maximumtemperatuur varieert van 10 graden op de Wadden tot lokaal 12 in het zuiden. Door een matige, aan zee vrij krachtige, noordwestenwind voelt het nog wat kouder aan. De minimumtemperatuur varieert vannacht van 7 graden in het westen van Zeeland en 0-3 graden in het noorden en oosten. Aan de grond kan het lokaal licht vriezen.

Morgen, Tweede Paasdag, start op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het noorden en westen zijn ook opklaringen mogelijk. In de loop van de dag neemt de kans op buien toe en de meeste buien zijn opnieuw voor het oosten en noorden van het land. Hierbij is wat hagel of een klap onweer niet uitgesloten. in Barendrecht blijft het overwegend droog weer met redelijk wat zon.

De wind is morgen meest matig en waait uit het noordwesten tot noorden. Aan zee is de wind soms vrij krachtig, windkracht 5. Met 9 graden op de Wadden tot hooguit 11 in het zuiden is het vrij koud voor de tijd van het jaar en kouder dan afgelopen Kerst.