Nazomer nadert Barendrecht

 

Nazomer nadert Barendrecht

Vandaag start de daglichtperiode in Barendrecht bewolkt kan er van tijd tot tijd een beetje lichte regen vallen. Een hogedrukgebied verplaatst zich in de loop van woensdag van zuidwest-Frankrijk naar Midden-Europa, dit zorgt ervoor dat het weerbeeld in onze regio verbetert. In de loop van de ochtend neemt de kans op regen geleidelijk af en is er gedurende de rest van de dag regelmatig ruimte voor de zon. Het blijft aan de frisse kant met 16 graden Celsius bij een matige zuidwester, windkracht 3. In de nacht naar donderdag zijn er brede opklaringen en is het droog. Bij een zwakke zuidenwind (2 Beaufort) koelt het af naar een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius.

Donderdag wordt het met 18 of 19 graden Celsius aanmerkelijk warmer dan vandaag. Er is tamelijk veel ruimte voor zonneschijn in het Rijnmondgebied. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit zuidelijke richtingen. In de nacht naar vrijdag raakt het geheel bewolkt en bij een zwakke zuidenwind (2 Beaufort) koelt het af naar een graad 10 in de Barendrechtse regio. Vrijdag is er tijdelijk iets meer bewolking dan donderdag, dit heeft te maken met de passage een zwak front. Mogelijk vallen er in Barendrecht af en toe een paar spetters regen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt ongeveer 19 graden Celsius.

In de nacht naar zaterdag klaart het sterk op en verdwijnt de bewolking als sneeuw voor de zon, dit is de opmaat naar een zonnig en droog weekend! Bij een zeer zwakke oosenwind koelt het af naar een minimumtemperatuur van 9 graden Celsius in Barendrecht. In open gebieden kan een ondiepe mistbank of grondmist voorkomen.

Bron: Barendrechts Dagblad