Nieuw plan voor uitgaanscentrum voor jongeren

Het is een profielwerkstuk, dus of het er ooit komt is de vraag. Maar Suzanne den Boef, Natascha Hulsker en Kelsey Mollis hebben al volop complimenten gekregen voor het plan voor een uitgaanscentrum voor de jeugd in Barendrecht. Het drietal zou B-party’s, rollerskaten en een loungeruimte willen combineren in een pand aan het Bijdorpplein in Barendrecht.

Het uitgaanscentrum zou een veel uitgebreidere variant moeten worden van het jongerencentrum dat onlangs in Barendrecht aan de Zichtwei is geopend. De drie examen-leerlingen van Calvijnschool Groene Hart hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor de realisatie van hun plan.

Ze hebben met de gemeente, horecaondernemer Marcel Hakemulder, accountant Bert Schot en met de doelgroep (jongeren van 13 tot 23 jaar) gesproken. Iedereen is laaiend enthousiast. De Barendrechtse meiden hebben zich zelfs in de Bibob-wetgeving verdiept, vanwege de financiering van het project.

Of het uitgaanscentrum voor jongeren er komt, is waarschijnlijk aan anderen. Het is voor Suzanne den Boef, Natascha Hulsker en Kelsey Mollis niet meer dan een studieopdracht en zij zijn na hun examen in mei volgend jaar van plan om archeologie, bedrijfskunde of psychologie te gaan studeren, maar eerst presenteren ze morgenavond hun profielwerkstuk tijdens een speciale avond op Groene Hart.