Nieuwe aanwinst voor Instrumentenfonds CultuurLocaal

De nieuwste aanwinst van het Instrumentenfonds: een glimmende Yamaha trompet (foto Henk Elderson)

Het instrumentenfonds CultuurLocaal beheert de muziekinstrumenten en andere apparatuur die worden gebruikt bij CultuurLocaal. Af en toe krijgt het fonds instrumenten aangeboden. Onlangs kon een mooie trompet aan het fonds worden toegevoegd.

Na de oprichting van CultuurLocaal in 2016 heeft de gemeente Barendrecht ervoor gezorgd dat alle instrumenten en apparatuur in De Baerne kon worden overgenomen uit de boedel van het failliete ToBe. Deze spullen zijn ondergebracht in een Instrumentenfonds, dat ze aan CultuurLcaal voor gebruik en verhuur ter beschikking stelt. Sinds 2016 kon de collectie regelmatig worden uitgebreid met nieuwe aankopen. Gitaren, ukeleles, keyboards, digitale piano’s en kleine harpen werden aangeschaft voor gebruik op scholen en voor verhuur aan leerlingen. Soms wordt het Instrumentenfonds verblijd met een aanbod om een instrument zonder kosten over te nemen. Vorig jaar nog kon een mooie piano worden geplaatst in basisschool De Zeppelin, voor gebruik tijdens muziekprojecten voor de kinderen daar.

Vorige week mocht het fonds weer een fraai instrument aan de verzameling toevoegen. Via klarinetdocent Monique Kruijdenberg werd een goed onderhouden Yamaha trompet aangeboden. Penningmeester Henk Elderson is er blij mee: “We hebben momenteel weinig trompetleerlingen, maar nu kunnen we iemand die belangstelling heeft in elk geval een gratis proefles aanbieden met dit instrument en het ook verhuren, als die persoon dan door wil gaan..” Het fonds kan deze meevallers goed gebruiken. “Tot nu toe hebben we uit de huurinkomsten best wat nieuwe spullen kunnen kopen die echt nodig waren, maar we houden niets over voor noodzakelijk onderhoud. De piano’s kunnen bijvoorbeeld best wat aandacht gebruiken. We zijn daarom altijd blij als mensen niet meer gebruikte instrumenten aanbieden, mits het wel bespeelbare exemplaren zijn.”

Wie een instrument heeft staan en denkt dat het iets voor het Instrumentenfonds

De nieuwste aanwinst van het Instrumentenfonds: een glimmende Yamaha trompet (foto Henk Elderson)