Nieuwe docenten bij CultuurLocaal

Caprice Pronk

Sinds jaar en dag krijgen Barendrechtse kinderen tot 6 jaar muziekles van Annemarie Rijkée. Zij heeft zich ontwikkeld tot dé Muziek op Schoot docente van Barendrecht. Vele generaties kinderen kwamen ieder jaar weer terug om bij Annemarie Muziek op Schoot, Muziek voor Peuters of Muziek voor Kleuters te doen. Nu is het tijd voor Annemarie om een stapje terug te doen. Vanaf het komend seizoen geeft ze geen lessen meer.

“Annemarie was een vaste waarde bij ons”, aldus coördinator Hanneke Meijer. “Het is geweldig hoe ze elke keer weer iets leuks wist te verzinnen voor de kinderen om muziek mee te maken. We gaan haar enorm missen!”

Om geen gat te laten ontstaan in het lesaanbod is CultuurLocaal op zoek gegaan naar andere docenten. En met succes: er zijn twee jonge docenten aangetrokken voor de muzieklessen aan de jongste kinderen.

Caprice Pronk

Carolien Arts is opgeleid als Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en werkt als muziekdocente in de provincie Zuid-Holland. “Op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door muziek en op mijn tiende ontdekte ik mijn interesse voor de harp. Later heb ik van mijn passie voor muziek mijn werk kunnen maken.” Via de opleiding Muziek op Schoot heeft Carolien zich verdiept in de jongste doelgroep. Caprice Pronk heeft een klassieke opleiding gevolgd aan de Schumann Akademie in Zwolle. Al tijdens haar studie is ze pianolessen gaan geven, ook aan kleuters. “Toen al merkte ik dat ik het ontzettend leuk vind om met kleine kinderen te werken.”, Naast piano speelt Caprice ook blokfluit en ukelele. Ze schrijft en zingt ook kinderliedjes. Momenteel volgt Caprice de post-hbo docentenopleiding Muziek op Schoot.

Carolien Arts

Op woensdag 22 juni geeft Carolien Arts een gratis kennismakingsproefles MoS en MmP in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Muziek op Schoot start om 10:00uur (inloop vanaf 09:45uur); Muziek met Peuters start om 11:00uur (inloop vanaf 10:45u). Aanmelden voor de proefles is niet nodig.

Vanaf september gaan Carolien en Caprice lessen Muziek op Schoot (MoS) en Muziek met Peuters (MmP) geven op woensdag- en zaterdagochtend. Kinderen van 6 maanden tot 4 jaar kunnen samen met een (groot)ouder deelnemen aan deze lessen. Er wordt  geëxperimenteerd met instrumenten en materialen, liedjes gezongen en bewogen op muziek. Samen plezier maken met je (klein)kind staat hierbij centraal.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven voor lessen kan via de websitewww.cultuurlocaal.nl.