Nieuwe website gemeente Barendrecht live  

Gemeente Barendrecht
Gemeente Barendrecht

 

BARENDRECHT (31 januari 2023) – De gemeente Barendrecht heeft een nieuwe website. Zowel de vormgeving en inhoud als de techniek van de website zijn vernieuwd en verbeterd. Met de nieuwe website is de digitale dienstverlening van de gemeente nog toegankelijker geworden. Het gebruiksgemak voor de inwoner staat centraal.

Het doel van de nieuwe website is dat inwoners zo snel en eenvoudig mogelijk online hun zaken kunnen regelen, informatie over de gemeente kunnen vinden of contact kunnen opnemen. Wethouder Margo Stolk: “De verbetering  van onze dienstverlening voor inwoners staat voorop. We willen het zo makkelijk mogelijk maken om bijvoorbeeld een melding door te geven of een aanvraag te doen. We vragen inwoners om hun ideeën en verbeterpunten met ons te delen, zodat we onze dienstverlening voortdurend kunnen blijven verbeteren.”

Toegankelijk voor iedereen

De nieuwe website is getoetst op digitale toegankelijkheid. Dit betekent dat de website voor iedereen, zowel voor mensen met als zonder beperking, makkelijk bereikbaar is. Denk hierbij aan zaken zoals een goed kleurcontrast voor slechtzienden, begrijpelijke teksten en bijvoorbeeld een voorleesfunctie. Om dit op de nieuwe website verder te verbeteren heeft de gemeente samengewerkt met Stichting Lezen en Schrijven.

Ervaringen en tips zijn welkom
Inwoners worden op iedere pagina op de website uitgenodigd hun ervaringen, tips en suggesties met de gemeente te delen. Met deze informatie blijft de website aangepast en verbeterd worden.